Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Stare de razboi in Ucraina: Ce masuri exceptionale se iau in Donetk si Luhansk

Autor: Ana Ilie
Joi, 29 Mai 2014, ora 09:18
8043 citiri
Stare de razboi in Ucraina: Ce masuri exceptionale se iau in Donetk si Luhansk

Autoritatile ucrainene, implicate intr-o operatiune anti-terorista in estul framantat de separatisti, iau masuri exceptionale pentru a stavili fragmentarea tarii.

Un parlamentar a introdus, miercuri seara, un proiect de lege in Verhovna Rada, cu privire la instituirea starii de urgenta in regiunile unde se inregistreaza cele mai sangeroase ciocniri intre fortele guvernamentale si separatisti, Donetk si Luhansk, scrie Itar Tass.

Anterior acestei initiative, Administratia de Stat a Aviatiei din Ucraina a extins pe termen nedeterminat restrictiile de zbor de la aeroportul international Serghei Prokofiev, din Donetk. Restrictiile au fost impuse initial la inceputul acestei saptamani, intrucat aici s-a desfasurat o incercare de preluare a controlului de catre separatisti, iar fortele guvernamentale au ripostat, ceea ce a dus la o confruntare sangeroasa.

Denis Antoniuk, purtatorul de cuvant al Administratiei, a aratat ca "expertii au examinat infrastructura aeroportului. Situatia aeroportului nu este clara deocamdata. Trebuie sa ne asiguram ca totul este in ordine acolo. Muncitorii de la aeroport au fost evacuati deoarece situatia este in continuare nesigura".

De cealalta parte, si separatistii iau masuri exceptionale. Conducerea auto-proclamatei Republici Populare Donetk a impus ora de stingere in orasul Donetk. "De la ora locala 08:00, transportul public va fi oprit pana la normalizarea situatiei. De asemenea, este impusa ora de stingere la Donetk intre orele 22:00 si 06:00", a spus o sursa din serviciul de presa al Republicii.

Sursa a aratat ca este periculos sa iesi din locuinte in aceasta perioada si "trebuie sa ai mereu asupra ta documentele de identitate".

Stare de razboi in Ucraina - Se reia serviciul militar obligatoriu

Conducerea republicii mai solicita locuitorilor sa nu-si lase vehiculele personale pe strazile adiacente cladirilor administrative.

Premierul republicii auto-proclamate a declarat ca situatia este "aproape o catastrofa umanitara", dupa trei zile de confruntari armate ce s-au soldat cu zeci de morti.

Alexander Borodai a precizat ca militiile populare controleaza orasul Donetk si se fac incercari de retragere a trupurilor luptatorilor cazuti in confruntarile de la aeroport, cu toate ca lunetistii ucraineni sunt inca pe pozitii.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ucraina confruntari Donetk, #Ucraina separatisti morti , #Ucraina