SUA cer incetarea violentelor "inacceptabile" din Ucraina

Sambata, 03 Mai 2014, ora 10:54
2103 citiri
SUA cer incetarea violentelor "inacceptabile" din Ucraina

Departamentul american de Stat cere incetarea imediata a violentelor "inacceptabile" din Ucraina si deplange pierderea de vieti omenesti in urma confruntarilor de vineri.

"SUA deplang astazi alaturi de toti ucrainenii pierderea tragica de vieti din Odessa. Astazi, comunitatea internationala trebuie sa fie unita pentru sprijinirea poporului ucrainean, in fata tragediei", se arata intr-un comunicat al Departamentului de Stat.

In opinia diplomatiei americane, violenta ce a condus la "moartea fara sens si ranirea atator persoane este inacceptabila".

"Cerem tuturor partilor sa colaboreze pentru a restaura calmul si legea si ordinea si cerem autoritatilor ucrainene sa lanseze o investigatie pentru a-i aduce pe responsabili in fata justitiei", se arata in comunicat.

Diplomatia americana cere implementarea imediata a acordului de de-escaladare a crizei de la Geneva si arata ca SUA sunt pregatite sa contribuie la acest proces.

Rusia "a pierdut influenta" asupra militantilor prorusi din Ucraina, a afirmat sambata Kremlinul, subliniind ca organizarea scrutinului prezidential, programat la 25 mai, ar fi "absurda" date fiind violentele actuale.

Zi sangeroasa in Ucraina: Zeci de morti in Slaviansk si Odessa

Vineri a fost cea mai sangeroasa zi de pana acum in Ucraina, de la inceputul tensiunilor separatiste in estul tarii. La Odessa au avut loc ciocniri violente intre sustinatorii si opozantii Rusiei. Peste 30 de persoane au murit in urma unui incendiu care a izbucnit intr-o cladire si zeci de persoane au fost ranite.

Armata ucraineana a lansat o vasta operatiune militara impotriva orasului prorus Slaviansk. Doua elicoptere ale armatei ucrainene au fost doborate de catre separatisti, iar pilotii acestora au fost ucisi.

De asemenea, militantii prorusi au preluat controlul asupra retelei de cai ferate din Donetk si au oprit toate trenurile, iar mai multi jurnalistii americani au fost sechestrati, dar eliberati ulterior.

Presedintele Ucrainei prezinta bilantul victimelor din Slaviansk: Criminalii au avut multe pierderi

In ultimele saptamani, estul Ucrainei a fost marcat de actiuni violente ale militantilor prorusi, care au ocupat cladiri guvernamentale, au luat ostatici si au atacat ucraineni proeuropeni, provocand haos. La granita Ucrainei se afla 40.000 de trupe rusesti gata sa intervina oricand, avertizeaza NATO.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ucraina violente proteste, #Ucraina morti proteste , #Ucraina