Ziare.com

Tatarii din Crimeea, somati sa-si paraseasca terenurile

Miercuri, 19 Martie 2014, ora 14:25

   

Tatarii din Crimeea, somati sa-si paraseasca terenurile
Crimeea abia a fost anexata la Rusia, insa problemele pentru unii locuitori nu intarzie sa apara. Tatarii din regiune au fost somati sa elibereze terenurile pe care s-au stabilit, primind promisiunea de a fi improprietariti in alta parte.

Prim-vicepremierul Crimeii, Rustam Temirgaliev, a spus intr-un interviu acordat agentiei Ria Novosti ca locuitorii peninsulei vor sa rezolve problemele legate de terenurile ocupate ilegal de tatari dupa prabusirea URSS.

Decizii controversate

"Le-am cerut tatarilor din Crimeea sa elibereze unele din terenurile lor, acestea fiind necesare din ratiuni sociale. Suntem gata sa le acordam legal multe alte terenuri, pentru a ne asigura ca tatarii din Crimeea au o viata normala", a spus Temirgaliev.

El a tinut a precizeze faptul ca mai multi membri ai comunitatii tatare vor primi posturi de rang inalt in noul guvern, aceasta decizie avand rolul de a aplana tensiunile etnice din regiune.

Tatarii reprezinta o populatie istorica in Peninsula Crimeea, ei fiind deportati in numar mare in Asia Centrala de catre Stalin, cu 70 de ani in urma.

Desi multi s-au intors in regiune la inceputul anilor '90, acestia nu si-au mai putut recupera terenurile care le apartinusera inainte de deportare. Oamenii au construit insa locuinte, ferme si chiar moschei pe cele cu statut neclar.

Tatarii alcatuiesc acum 15% din populatia Crimeii si sustin noul guvern al Ucrainei. Rustam Temirgaliev a adaugat faptul ca aproape 30% din reprezentantii acestei etnii au votat pentru alipirea Crimeii la Rusia, in cadrul referendumului desfasurat duminica.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4119 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Repede actzioneaza noii "proprietari" ai peninsulei!

E o dovada a faptului ca "actziunea" a fost bine pregatita!

 

tatarul Basescu le va da loturi din halca de 300 ha a sa...

contra pret dublu sau triplu evident! tatarul Basescu le va da si pasapoarte romanes...daca nu o va face base, o va face mongoloidul penal Pontax care ii va inscrie in PSD, iar Dragnea ii va duce cu autocarul la sectia de votare Teleorman


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor