Tragedia umanitara din Ucraina: Exodul populatiei

Vineri, 26 Septembrie 2014, ora 07:31
4306 citiri
Tragedia umanitara din Ucraina: Exodul populatiei
Foto: Pravda

Presa rusa este nevoita sa recunoasca din ce in ce mai des ca in estul Ucrainei se produce un adevarat exod al populatiei care, speriata de ororile razboiului, isi cauta adapost fie in imensul spatiu al Rusiei, fie in zone mai sigure din Ucraina, fie in alte tari.

Ziarul Pravda relata joi ca in evidentele autoritatilor ruse se afla 390.000 de refugiati, care si-au abandonat casele si bunurile pentru a se pune la adapost, salvandu-si astfel viata.

Deocamdata, refugiatii au fost repartizati in 72 de regiuni, raspandite prin tara. Dintre acestia, 100.000 sunt copii, iar 2.600 sunt femei gravide. Intre timp, 817 din aceste femei au nascut in refugiu.

Seful serviciului federal pentru migratie din Rusia a informat ziarul ca 180.000 de cetateni din spatiul ucrainean au cerut deja sa li se acorde statutul oficial de refugiat politic, iar 110.000 de persoane au primit o rezolvare favorabila a cererii lor.

Cateva zeci de mii de cetateni ucraineni ajunsi in aceste conditii in spatiul rusesc s-au ferit insa sa ceara statutul de refugiat, solicitand numai un permis de sedere temporara, cu intentia vadita de a se intoarce la godpodariile parasite si in mediul social unde s-au obisnuit.

Toti refugiatii creeaza insa pentru stat o problema sociala greu de rezolvat: ei au nevoie de cazare si de locuri de munca. Deocamdata, tot ce a putut face statul este sa organizeze cate un birou pentru problema refugiatilor in orasele Soci, Voronej si Belgorod (pe Donet), care dispun de anumite facilitati in sensul celor aratate.

In restul regiunilor, se pare ca lipsesc masurile organizatorice si se descurca fiecare cum poate, cam pe cont propriu.

Ziarul mentioneaza ca cifrele anuntate de autoritatile rusesti nu concorda cu cele ale ONU, in conformitate cu care zonele de conflict au fost parasite de peste 600.000 de cetateni.

Dintre acestia, 275.500 de ucraineni s-au refugiat in interiorul tarii, respectiv in nordul si vestul Ucrainei. Numarul celor care au ajuns in alte tari este de 341.000, din care 300.000 au cautat azil in Rusia. Totodata insa raportul ONU considera ca aceste cifre sunt subestimate, intrucat o evidenta completa nu exista.

Dar cand vorbim de tragedia Ucrainei nu trebuie sa ne limitam la problema acestui exod al populatiei. Raportul ONU mai reamintste ca, in conflict, au murit 3.219 persoane, dintre care 33 copii, iar alte 8.198 de persoane au fost ranite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Înaintarea armatei ruse amenință oraşul-cheie Vuhledar. Șoigu anunță noi progrese, în timp ce Zelenski așteaptă rachete Storm Shadow VIDEO
Înaintarea armatei ruse amenință oraşul-cheie Vuhledar. Șoigu anunță noi progrese, în timp ce Zelenski așteaptă rachete Storm Shadow VIDEO
Ocuparea de către Rusia a satului Novomihailovka, în estul Ucrainei, ar putea să pună în pericol oraşul-cheie Vuhledar, informează marţi, 23 aprilie, Ministerul Apărării britanic în baza...
Scandal uriaș în armata lui Putin: Soldații ruși s-au împușcat între ei. Confuzia mediatizată pe canalele ”Z” de propagandă FOTO
Scandal uriaș în armata lui Putin: Soldații ruși s-au împușcat între ei. Confuzia mediatizată pe canalele ”Z” de propagandă FOTO
Soldații forțelor armate ruse s-au împușcat accidental unul pe altul în apropierea localității Ocheretino din Donețk. Propagandiștii Z erau încrezători că au fost eliminați...
#Ucraina refugiati, #Ucraina probleme sociale, #razboi Ucraina , #Ucraina
Comentarii
S
Stan
rank 1
O sa le cam iasa imperialismul si putinismul pe nas!