Ucraina: Atacurile continua in ciuda armistitiului anuntat de Kiev

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 03 Septembrie 2014, ora 13:31
3471 citiri
Ucraina: Atacurile continua in ciuda armistitiului anuntat de Kiev

Primele reactii ale fortelor combatante din estul Ucrainei, dupa ce presedintele Petro Porosenko a anuntat un armistitiu permanent, sunt precaute.

Trupele ucrainene spun ca incidentele armate nu au incetat dupa anuntarea armistitiului, scrie Moscow Times.

"Din momentul in care jurnalistii m-au anuntat de armistitiu, am fost atacati de doua ori", a precizat Serghei Melniciuk, comandant al batalionului de voluntari Aidar din Donbas.

"Nu am primit inca ordine. Rusia trebuie mai intai sa-si retraga fortele de pe teritoriul nostru... Noi trebuie sa punem capat acestui macel, ne distrugem natia", a mai aratat luptatorul pro-Kiev.

De cealalta parte, un lider al separatistilor din Donetk a aratat ca separatistii sunt gata sa opreasca operatiunile militare, daca Kievul respecta armistitiul.

"Daca partea ucraineana isi respecta promisiunea privind armistitiul, suntem pregatiti pentru o rezolvare politica a procesului", a declarat Miroslav Rudenko, deputat in legislativul auto-proclamatei republici Populare Donetk.

Porosenko s-a inteles cu Putin: Armistitiu permanent in estul Ucrainei

Presedintele rus, Vladimir Putin, si cel ucrainean, Petro Porosenko, s-au inteles asupra necesitatii de a ajunge la pace in estul Ucrainei si miercuri dimineata in zona macinata de conflict a intrat in vigoare un armisititu permanent.

In urma discutiei telefonice dintre cei doi lideri, Porosenko a declarat armistitiu permanent in estul Ucrainei.

Detaliile armistitiului sunt neclare inca, insa se stie ca Porosenko a anuntat armistitiul dupa convorbirea telefonica matinala cu Putin.

Potrivit purtatorului de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, cei doi lideri "impartasesc in mare aceleasi opinii" cu privire la solutia de iesire din criza.

Putin si Porosenko s-au intalnit saptamana trecuta pentru discutii pe marginea crizei, insa acestea s-au incheiat fara o solutie, subliniind inca o data diviziunea de opinii intre cei doi lideri.

Ucraina si Occidentul acuza Rusia ca trimite arme si oameni in estul Ucrainei pentru a-i sprijini pe separatistii pro-rusi. Acestia se lupta cu trupele Kievului de la jumatatea lunii aprilie. Luptele au produs mii de morti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Ucraina armistitiu separatisti, #Putin Porosenko Ucraina armistitiu , #Ucraina
Comentarii