Ucraina, dupa alegeri: Zeci de morti la Donetk. Separatistii controleaza aeroportul (Video)

Autor: Ana Ilie
Marti, 27 Mai 2014, ora 08:55
6154 citiri
Ucraina, dupa alegeri: Zeci de morti la Donetk. Separatistii controleaza aeroportul (Video)

Zeci de persoane ar fi murit la Donetk, in estul Ucrainei, in confruntarile violente dintre fortele guvernamentale si separatisti.

Potrivit unui raport, un camion care transporta raniti din randurile fortelor locale de auto-aparare a fost lovit de focul fortelor guvernamentale. Cel putin 24 de persoane au murit, a relatat un corespondent al Canalului 5 din St. Petersburg, aflat la fata locului, citat de Itar Tass.

Guvernatorul auto-proclamatei Republici Populare Donetk, Pavel Gubarev, a scris insa, pe pagina sa de Facebook, marti, ca 35 de persoane au murit si 15 au fost ranite in incidentul ce a vizat camionul marcat clar cu semnul serviciilor medicale.

"Junta s-a angajat in cele din urma, irevocabil, pe calea crimelor impotriva umanitatii. Luptele continua la podul Putilov. Sectorul de Dreapta trage cu mortiere in orice misca. Importante pierderi civile", a scris Gubarev.

Niciunul din aceste bilanturi nu este deocamdata confirmat.

Republica populara Donetk a anuntat, marti, mobilizarea personalului medical, in urma luptelor ce au inceput luni in jurul aeroportului. Potrivit surselor locale, marti dimineata, situatia era relativ stabila in Donetk, fara explozii si focuri de arma.

Cu doar cateva ore inainte, la Donetk parea ca s-a declansat razboiul.

Ucraina dupa alegeri - Tensiunile continua. Ciocniri violente la aeroportul si gara din Donetk

La aeroportul din Donetk au avut loc confruntari intense. Aeroportul international a fost inchis si toate zborurile anulate, dupa ce militiile separatiste au preluat controlul acestuia. Armata ucraineana a ripostat cu o operatiune anti-terorista, ciocnirile violente mutandu-se apoi in gara din apropiere.

Primarul din Donetk a transmis locuitorilor orasului sa nu paraseasca locuintele si in niciun caz sa nu mearga in zona aeroportului sau a garii.

Auto-proclamata Republica populara a instaurat legea martiala luni si a cerut ca unitatile militare aflate pe teritoriul sau sa plece.

Presedinlee legisltivului auto-proclamatei republici, Denis Pusilin, a declarat ca militiile separatistilor au doborat doua elicoptere ale armatei ucrainene si pastreaza controlul aeroportului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Donetk lupte morti aeroport, #Ucraina morti separatisti , #Ucraina