Ucraina, in prag de razboi: 250 de insurgenti rusi ucisi, 248 de km de granita blocati

Sambata, 14 Iunie 2014, ora 22:01
8218 citiri
Ucraina, in prag de razboi: 250 de insurgenti rusi ucisi, 248 de km de granita blocati
Foto: Presedintia Ucraineana

250 de mercenari rusi au fost ucisi in luptele care s-au dat in ultimele 24 de ore cu trupele ucrainene, a anuntat ministrul Apararii, Mihail Koval, la sedinta Consiliului National de Securitate, care a avut loc la Kiev.

Sambata seara, presedintele Ucrainei Petro Porosenko a avut o intalnire cu toti sefii structurilor de securitate si din justitie (foto), se arata intr-un comunicat postat pe site-ul presedintiei ucrainene.

Porosenko a inceput discutiile prin a exprima condoleante familiilor si apropiatilor celor 49 de militari si 5 graniceri ucisi sambata, in timpul operatiunilor anti-teroriste desfasurate in estul tarii.

Ucraina, in prag de razboi - Avion militar doborat de separatisti la Luhansk: 49 de morti (Video)

Presedintele ucrainean a anuntat ca sambata fortele armate ucrainene in colaborare cu cele de frontiera au reusit sa blocheze 248 de kilometri de granita cu Federatia Rusa.

"Scopul actiunii este de a recastiga controlul asupra intregului teritoriu de la granita si de a da un raspuns adecvat teroristilor", a subliniat seful statului ucrainean.

Ministrul Apararii a raportat ca mai bine de 250 de membri ai gruparilor armate ilegale, printre care multi cetateni rusi, au fost ucisi in ultimele 24 de ore.

Presedintele a atras atentia asupra esecului inregistrat de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), care nu a reusit sa implementeze toate masurile necesare pentru transportarea in siguranta a militarilor, ceea ce a dus la pierderea de vieti omenesti inregistrata astazi, langa aeroportul din Lugansk.

"Astept o analiza detaliata cu privire la cauzele care au dus la acest episod si propuneri privind responsabilitatea managementului de la centrul de operatiuni contrateroriste", a declarat Porosenko.

La intalnire a participat si premierul Ucrainei, Arseni Iateniuk.

Ucraina, in prag de razboi: Protest cu oua si masini rasturnate la Ambasada Rusiei la Kiev - "Fara vodka!" (Video)

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#militanti rusi ucisi Ucraina, #avion doborat Ucraina, #Porosenko consiliu securitate , #Ucraina
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Jihadistii rusi sunt alimentati prin Rostov cu tancuri, blindate...