Ucraina, in prag de razboi: Dezvaluiri oficiale despre separatisti si scopul lor macabru

Luni, 16 Iunie 2014, ora 23:20
8209 citiri
Ucraina, in prag de razboi: Dezvaluiri oficiale despre separatisti si scopul lor macabru

Autoritatile de la Kiev sustin ca in regiunea Donbas, care cuprinde Donetk si Luhansk, opereaza intre 15.000 si 20.000 de insurgenti inarmati, jumatate dintre ei venind din Rusia.

Declaratia ii apartine lui Andrei Parubi, secretarul Consiliul de Securitate Nationala si Aparare din Ucraina, potrivit agentiei Ukrinform.

"Conform datelor noastre, intre 15.000 si 20.000 de militanti se afla in regiunile Donetk si Luhansk. Aproape jumatate dintre acestia sunt oameni care au sosit in Ucraina din Federatia Rusa", a declarat el.

Parubi sustine ca printre rebeli se numara luptatori nascuti in Caucaz si membri ai unitatilor speciale din cadrul Fortelor Armate Ruse.

Ucraina, in prag de razboi: Armata bombardeaza spitalele din est - morti in randul civililor (Video) Update

In plus, el a adaugat ca motivul pentru care operatiunea anti-terorista din estul separatist se desfasoara lent esta ca fortele ucrainene incearca se evite sa faca victime in randul populatiei civile.

"Potrivit interceptarilor pe care le aveam, scopul militantilor este, din contra, sa provoace un numar maxim de victime in randul civililor", a mai spus acesta.

Ucraina, in prag de razboi: Porosenko da un ultimatum si anunta "actiuni decisive"

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a anuntat, luni, autoritatile centrale de la Kiev ca intentioneaza sa preia controlul si sa incheie conflictul din estul separatist pana la sfarsitul acestei saptamani.

"Vom demara actiuni decisive pentru a restabili securitatea la granita (cu Rusia - n.red) saptamana aceasta. Sper ca vom avea succes complet", a declarat Porosenko in cadrul unei intalniri cu reprezentanti ai Consiliului de Securitate Nationala si Aparare din Ucraina.

Ucraina, in prag de razboi: 250 de insurgenti rusi ucisi, 248 de km de granita blocati

Porosenko a asigurat ca fortele armate ucrainene sunt foarte bine pregatite, ceea ce reprezinta un motiv de optimism in rezolvarea conflictului cu separatistii prorusi.

Criza din estul Ucrainei pare sa se adanceasca zilele acestea, dupa ce un avion militar a fost doborat de separatisti in Luhansk, iar 49 de persoane au murit, in vreme ce fortele de la Kiev sustin ca au ucis sute de luptatori prorusi.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#separatisti Ucraina, #rebeli Ucraina, #criza Ucraina, #separatisti Rusia Ucraina , #Ucraina
Comentarii