Ucraina in prag de razboi: Oras din Donetk acoperit de obuze. Explozii si incendii peste tot

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 14:45
5593 citiri
Ucraina in prag de razboi: Oras din Donetk acoperit de obuze. Explozii si incendii peste tot

Fortele armatei ucrainene au lansat un atac de artilerie masiv in orasul Kramatorsk, din regiunea Donetk, miercuri, a declarat un reprezentant al militiilor locale.

"O lupta puternica s-a dus in oras, care a fost la propriu acoperit de obuze. Explozii puternice s-au auzit cu o frecventa ca de arma automata", a povestit acesta, adaugand ca s-a tras, cel mai probabil, lansatoare multiple de rachete Grad, scrie Itar Tass.

Mai multe cladiri rezidentiale au luat foc si la Krasnogorka, langa Kramatorsk, din cauza bombardamentelor.

Nu se cunosc deocamdata date despre eventuale victime. In cursul noptii, localnicii s-au adapostit in beciuri si buncare, iar comunicatiile au cazut in tot orasul.

Bombardamentele au inceput marti seara. Fatada unui imobil de noua etaje a fost complet distrusa. Un obuz a explodat langa o statie de transport in comun, unde a facut o gaura in sosea de un metru in diametru. O locuinta privata a fost distrusa si o fabrica a luat foc.

Deasupra orasului au aparut apoi avioane de lupta. Focurile de arma au inceput sa rasune din nou, alaturi de focurile de artilerie, iar sirenele s-au declansat in intregul oras.

Localnicii din Kramatorsk au inceput sa paraseasca in numar mare, inca de marti dimineata, orasul asediat.

Ucraina, in prag de razboi: Granicer ucis, avion militar lovit de rachete

In evolutii paralele, in Donetk, miercuri, un granicer ucrainean a murit si alti opt au fost raniti, iar un avion de atac al armatei ucrainene a fost lovit de rachetele separatistilor.

Violentele continua sa faca victime in estul Ucrainei, si miercuri, la doua zile dupa ce presedintele Petro Porosenko a declarat incetarea armistitiului unilateral din regiunile Donetk si Luhansk.

Armistitiul din Ucraina s-a terminat luni, la miezul noptii, iar ofensiva a fost reluata de ambele parti.

Presedintele ucrainean Petro Porosenko declarase anterior ca "terminarea armistitiului este raspunsul Ucrainei pentru teroristi, insurgenti si cei care lipsesc oamenii de o viata pasnica".

Ucraina, in prag de razboi - Porosenko a pus capat armistitiului: Vom ataca

Vladimir Putin a declarat, la randul sau, adresandu-se diplomatilor la Moscova, ca regreta decizia de a se intrerupe armistitiul, spunand ca "din pacate, presedintele Porosenko a decis sa reia operatiunea militara. Eu si colegii mei din UE nu am putut sa-l convingem".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Donetk lupte morti, #Ucraina separatisti morti , #Ucraina