Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ucraina, in prag de razboi - Porosenko a pus capat armistitiului: Vom ataca

Autor: Ana Ilie
Marti, 01 Iulie 2014, ora 09:30
5843 citiri
Ucraina, in prag de razboi - Porosenko a pus capat armistitiului: Vom ataca

Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, a anuntat ca abandoneaza armistitiul unilateral din regiunile de est ale tarii si trimite fortele armate pentru o ofensiva impotriva rebelilor pro-rusi.

Decizia a venit dupa discutii cu Rusia si liderii europeni, ce nu au dat nastere unui proces de pace mai amplu, scrie Fox News.

Decizia presedintelui ucrainean, dupa zece zile de armistitiu incalcat in numeroase ocazii de ambele parti ale conflictului, creste posibilitatea escaladarii violentelor. Pana acum, peste 400 de persoane au murit in violentele din estul tarii.

Porosenko a facut anuntul marti dimineata. Pe un ton grav, a anuntat: "vom ataca si ne vom elibera tara". Deocamdata nu exista un raspuns din partea Rusiei.

Armistitiul a fost anuntat la 20 iunie, pentru a acorda rebelilor pro-rusi sansa de a depune armele si pentru a incepe un proces de pace. Porosenko a extins termenul initial cu inca trei zile, pana luni seara.

Rebelii nu au renuntat insa la lupta si armistitiul a fost incalcat. "Sansa unica de a pune in practica planul de pace nu a fost realizata. Asta s-a intamplat din cauza actiunilor criminale ale luptatorilor", a spus liderul de la Kiev, precizand ca militantii separatisti au incalcat armistitiul "de peste o suta de ori".

Armistitiu incalcat in Ucraina: Bombardamente ale armatei in Slaviansk

Noi ciocniri au izbucnit, duminica, intre fortele ucrainene si separatistii prorusi, in orasul Slaviansk, din estul Ucrainei, in ciuda armistitiului.

Garda Nationala a Ucrainei a transmis ca rebelii au folosit tancuri si mortiere cu care au tras asupra unui punct de control din apropierea orasului aflat la 100 de kilometri de granita cu Rusia, unul dintre bastioanele militantilor prorusi.

Armistitiul, ignorat in Ucraina: Patru soldati au fost ucisi si cinci au fost raniti

Armistitiul in Ucraina, aproape de sfarsit: Porosenko, Merkel si Hollande, in teleconferinta cu Putin

In noaptea de vineri spre sambata, patru soldati au fost ucisi si cinci au fost raniti in Ucraina, in apropiere de Donetk, dupa ce armata a recastigat controlul intr-un punct de control din regiunea de est, care fusese ocupat de separatisti.

Deputat ucrainean: Sunt patrioti care s-ar oferi voluntari sa-l ucida pe Putin - si ar fi un lucru bun

Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, decisese extinderea cu 72 de ore a armistitiului, vineri, in aceeasi zi in care a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana.

Printre pasii pe care Consiliul European ii asteapta sa fie facuti pana luni se numara lansarea de negocieri substantiale pe marginea implementarii planului de pace al presedintelui Porosenko, forul european subliniind ca va evalua situatia si, daca e nevoie, va lua decizia de impunere de noi sanctiuni asupra Rusiei.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ucraina armistitiu violente, #Ucraina armata atac , #Ucraina