Ucraina, in prag de razboi: Trei soldati morti, o femeie pilot rapita de rusi

Autor: Ana Ilie
Joi, 10 Iulie 2014, ora 16:02
4522 citiri
Ucraina, in prag de razboi: Trei soldati morti, o femeie pilot rapita de rusi

Trei soldati ucraineni au fost ucisi si alti 27 raniti in confruntarile cu separatistii pro-rusi din estul tarii, au anuntat autoritatile ucrainene joi. Kievul acuza Rusia, intr-o evolutie separata, ca a rapit o femeie-pilot si cere sa fie repatriata.

Fortele Kievului poarta lupte grele la Donetk si in jurul Luhanskului. Potrivit autoritatilor, un soldat a fost ucis miercuri seara, cand rebelii au deschis focul de arme automate impotriva unui camion ce transporta soldati la Muratova, langa Luhansk, scrie Reuters. Alti trei soldati au fost raniti.

Intr-un incident separat, doi soldati au fost ucisi si sase raniti cand vehiculul armat in care se aflau a fost aruncat in aer de o mina, in apropiere de Cervona Zoria, langa Donetsk.

Intr-o evolutie separata, Ucraina acuza Rusia ca a rapit o femeie pilot si cere repatrierea acesteia. Rusia a acuzat-o pe Natalia Savcenko, in varsta de 33 de ani, de complicitate in uciderea a doi jurnalisti rusi.

Femeia lupta intr-un batalion de voluntari impotriva separatistilor in apropiere de Luhansk, luna trecuta, cand doi jurnalisti rusi au murit in atacul ucrainenilor asupra unui punct de control ocupat de pro-rusi. Savcenko ar fi fost capturata de separatisti dupa atac si se afla in prezent intr-un centru de detentie din Rusia.

Rusii sustin ca femeia a trecut voluntar granita, insa Ucraina sustine ca a fost rapita.

Ucraina, in prag de razboi: Fortele ucrainene au recucerit doua orase

Dupa un armistitiu de zece zile ignorat de separatisti, luptele grele s-au reluat in estul Ucrainei. De o saptamana, ambele parti ale conflictului au suferit pierderi importante. Fortele Kievului au reluat bombardarea cu artilerie grea a pozitiilor separatistilor, inclusiv zonele civile. Kievul a facut un pas important prin preluarea posturilor de trecere la granita cu Rusia, in incercarea de a incercui si dobori rebelii pro-rusi.

Oficialii ucraineni au anuntat ca orasul Slaviansk se afla in deplinul lor control, la fel ca si localitatea Kramatorsk. Cele doua localitati au fost adevarate bastioane ale pro-rusilor si aici s-au dus lupte grele, soldate cu zeci de morti.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Ucraina morti lupte, #Ucraina separatisti pilot femeie rapita , #Ucraina