Ucraina: Patru morti la Slaviansk, atac la Mariupol

Autor: Ana Ilie
Marti, 27 Mai 2014, ora 10:35
2458 citiri
Ucraina: Patru morti la Slaviansk, atac la Mariupol

Patru persoane au fost ucise si una ranita in urma atacului cu obuze lansat de armata ucraineana impotriva orasului Slaviansk, din estul Ucrainei.

In cursul noptii de luni, orasul a fost vizat de tiruri de artilerie. Armata ucraineana a folosit si mitraliere si arme mici, scrie Itar Tass.

Mortii au fost loviti de tirurile de artilerie, intrucat cadavrele lor au fost gasite langa gropile provocate de proiectilele de mari dimensiuni. Un reprezentant al militiei separatiste din Slaviansk a declarat ca bilantul poate creste, intrucat abia marti dimineata a inceput verificarea victimelor.

Intr-o evolutie paralela, rebelii din Mariupol, tot in regiunea Donetk, au anuntat, marti dimineata, ca este atacat sediul local al Republicii Populare Donetk.

"Focurile de arma continua la sediul nostru din Mariupol. Atacatorii poarta uniforme negre fara insemne", a spus un separatist. Deocamdata nu exista informatii privind eventuale victime.

Dupa alegerile prezidentiale de duminica din Ucraina, confruntarile intre militarii ucraineni si separatistii din estul tarii s-au reluat, cu mai multa intensitate.

Ucraina, dupa alegeri: Zeci de morti la Donetk. Separatistii controleaza aeroportul

Zeci de persoane ar fi murit la Donetk, in estul Ucrainei, in confruntarile violente de luni.

Potrivit unui raport, un camion care transporta raniti din randurile fortelor locale de auto-aparare a fost lovit de focul fortelor guvernamentale. Cel putin 24 de persoane au murit.

Guvernatorul auto-proclamatei Republici Populare Donetk, Pavel Gubarev, a scris insa, pe pagina sa de Facebook, marti, ca 35 de persoane au murit si 15 au fost ranite in incidentul ce a vizat camionul marcat clar cu semnul serviciilor medicale.

Republica populara Donetk a anuntat, marti, mobilizarea personalului medical, in urma luptelor ce au inceput luni in jurul aeroportului. Potrivit surselor locale, marti dimineata, situatia era relativ stabila in Donetk, fara explozii si focuri de arma.

Presedintele legisltivului auto-proclamatei republici, Denis Pusilin, a declarat ca militiile separatistilor au doborat doua elicoptere ale armatei ucrainene si pastreaza controlul aeroportului.

Cu doar cateva ore inainte, la Donetk parea ca s-a declansat razboiul.

Ucraina dupa alegeri - Tensiunile continua. Ciocniri violente la aeroportul si gara din Donetk

Aeroportul international a fost inchis si toate zborurile anulate, dupa ce militiile separatiste au preluat controlul acestuia. Armata ucraineana a ripostat cu o operatiune anti-terorista, ciocnirile violente mutandu-se apoi in gara din apropiere.

Primarul din Donetk a transmis locuitorilor orasului sa nu paraseasca locuintele si in niciun caz sa nu mearga in zona aeroportului sau a garii.

Auto-proclamata Republica populara a instaurat legea martiala luni si a cerut ca unitatile militare aflate pe teritoriul sau sa plece.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#separatisti morti Ucraina, #Ucraina separatisti ciocniri , #Ucraina