Ucraina: Scene de razboi in centrul Kievului. TAB-urile patruleaza pe strazi

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 22 Ianuarie 2014, ora 16:37
3070 citiri
Ucraina: Scene de razboi in centrul Kievului. TAB-urile patruleaza pe strazi

Protestele din centrul Kievului au luat o turnura deosebit de periculoasa, miercuri dupa-amiaza, cand politia a atacat pozitiile ocupate de manifestanti. Scolile si birourile din zona afectata de ciocnirile violente au primit instiintari sa se inchida pana la ora locala 16.00 si circula zvonuri cu privire la iminenta unui atac total impotriva protestatarilor in urmatoarele cateva ore.

Din inregistrarile video ale activistilor si relatarile jurnalistilor de la fata locului reiese ca politia a recurs la reprimarea brutala a actiunii de strada. Protestatarii au fost batuti cu bastoanele si TAB-urile au fost scoase pe strazile centrale, scrie Russia Today.

Organizatorii protestelor de pe Maidan (Piata Independentei din Kiev) au descurajat femeile si copiii sa se mai alature manifestatiei, de teama pentru siguranta lor. In schimb, au facut apel la "sute de mii de oameni" sa se alature miscarii de strada.

Protestatarii au incercat sa se apere de asaltul fortelor de ordine ridicand o baricada careia i-au dat foc, in speranta ca flacarile vor incetini avansul politiei. Fumul provocat de arderea cauciucurilor si altor materiale adunate de protestatari facea ca atmosfera sa fie de-a dreptul de nerespirat, spun corespondentii publicatiei citate.

Trupele guvernamentale, care deja utilizau gloantele de cauciuc si bastoanele, au primit unda verde sa utilizeze tunurile de apa, in conditiile in care temperatura la Kiev este de -9 grade la miezul zilei. Protestatarii, sau cel putin o parte a lor, par dispusi sa lupte chiar daca sunt inarmati doar cu bate si sticle incendiare.

In cursul noptii de marti si miercuri dimineata s-au inregistrat si primele victime ale ciocnirilor, trei barbati morti, unul in urma caderii de pe un stalp de unde ataca politia, alti doi in urma ranilor provocate de gloante - asta, in conditiile in care politia sustine ca nu utilizeaza arme de foc pentru a reprima protestele. Unul dintre impuscati s-a dovedit a fi un cetatean armean.

Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a decis înregistrarea Acordului de desfiinţare a protocolului de constituire a Alianţei Electorale PSD-PNL încheiat la nivelul...
#Ucraina violente proteste, #Ucraina atac protestatari , #Ucraina