Ucraina se izoleaza: Frontiera de est cu Rusia, inchisa - Armata vrea sa-i prinda pe teroristi

Joi, 05 Iunie 2014, ora 11:55
5777 citiri
Ucraina se izoleaza: Frontiera de est cu Rusia, inchisa - Armata vrea sa-i prinda pe teroristi
Foto: inforesist.org

Presedintele interimar al Ucrainei, Aleksandr Turcinov, a declarat, miercuri, ca tara sa va inchide frontiera de est cu Rusia, pentru a preveni introducerea de arme si trimiterea de luptatori rusi in regiunile Donetk si Luhansk, framantate in ultima perioada de un puternic conflict separatist.

De asemenea, Turcinov a afirmat ca astfel se va asigura "localizarea teroristilor", adaugand ca fortele guvernamentale au inceput deja sa sigileze granitele, potrivit portalului rusesc inforesist.org.

Asadar, autoritatile ucrainene au inceput sa inchida granitele aflate de-a lungul partii centrale a regiunilor Donetk si Luhansk. Dupa ce procesul va fi finalizat, sustine Turcinov, rusii nu vor mai putea trimite arme si luptatori pe teritoriul Ucrainei.

Putin ironizeaza SUA: Sa arate dovezi ca Rusia e implicata in criza din Ucraina!

"Sunt convins ca localizarea teroristilor va fi mult accelerata", a asigurat Aleksandr Turcinov, care va fi inlocuit de presedintele ales al Ucrainei, Petro Porosenko, pe 7 iunie, cand cel din urma va fi investit in functie.

In plus, liderul interimar ucrainean a ordonat Consiliului National de Aparare si Securitate al tarii sa studieze posibilitatea introducerii legii martiale in regiunile Luhansk si Donetk, potrivit unui decret postat pe site-ul lui Turcinov in cursul zilei de marti.

Ucraina, paralizata: Aeroportul din Donetk, inchis

Cu doar cateva zile in urma, pe data de 29 mai, vicepresedintele parlamentului ucrainean, Rusal Kosulinski, a declarat ca parlamentarii nu se gandesc la impunerea starii de urgenta sau a legii martiale in niciuna dintre regiunile tarii, "pana nu exista un presedinte legitim al tarii".

Ucraina, in prag de razboi: Presedintele interimar pregateste introducerea legii martiale

Introducerea legii martiale este motivata de situatia din regiunile sud-estice ale Ucrainei, unde au loc zilnic confruntari armate dure, soldate cu zeci de morti si raniti, dar si distrugeri materiale.

Armata ucraineana desfasoara in prezent o operatiune anti-terorista la granita cu Rusia, incercand sa preia controlul in zonele ocupate de separatistii prorusi puternic inarmati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

„Liniile roșii“ ale SUA pentru avioanele F-16 folosite de ucraineni. ”Aceasta este o greșeală”
„Liniile roșii“ ale SUA pentru avioanele F-16 folosite de ucraineni. ”Aceasta este o greșeală”
Recent, Pentagonul a trasat „linii roșii“ privind utilizarea avioanelor F-16 de către ucrainenii în timpul războiului ruso-ucrainean. Răspunzând la o întrebare, adresă într-un interviu...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#granite inchise Ucraina Rusia, #frontiera inchisa Ucraina Rusia, #Ucraina razboi , #Ucraina