Ucraina se pregateste de razboi? Armata pe pozitii - asteapta un atac militar (Video)

Miercuri, 12 Noiembrie 2014, ora 16:11
5425 citiri
Ucraina se pregateste de razboi? Armata pe pozitii - asteapta un atac militar (Video)
Foto: CNN

Fortele ucrainene se pregatesc de lupta, in eventualitatea unui atac al separatistilor prorusi din regiunile de est, a anuntat miercuri ministrul Apararii Stepan Poltorak.

Declaratia vine dupa ce, la inceputul lunii noiembrie, Guvernul de la Kiev a acuzat Moscova ca a trimis in Ucraina un convoi de vehicule blindate pline cu trupe militare si munitie, relateaza Reuters.

Stepan Poltorak a precizat, in cadrul unei reuniuni guvernamentale, ca rebelii au primit intariri din partea Rusiei, in ciuda armistitiului semnat pe 5 septembrie, care a fost incalcat in repetate randuri.

"Ne repozitionam fortele armate, pentru a raspunde actiunilor luptatorilor rebeli. Principala mea atributie este sa ma pregatesc de actiune militara", a declarat ministrul ucrainean al Apararii.

Un purtator de cuvant al Armatei ucrainene a spus marti ca separatistii isi intaresc fortele, inclusiv in jurul orasului Mariupol, port-strategic la Marea Neagra.

Ucraina, in alerta

Oficialii de la Kiev au acuzat, pe 7 noiembrie, ca o coloana de vehicule blindate, intre care 32 de tancuri si 30 de camioane, a traversat granita Rusiei cu Ucraina.

Ucraina, in alerta maxima: Zeci de tancuri si camioane din Rusia au trecut granita

In convoi se afla camioane cu munitie si trupe, a declarat atunci purtatorul de cuvant al Consiliului National pentru Securitate si Aparare al Ucrainei, Andrii Lisenko. Acesta a spus ca in convoiul respectiv se afla si 16 obuziere D-30.

Andrii Lisenko a sustinut ca Rusia continua sa trimita in regiunea separatista din estul Ucrainei echipament militar si mercenari rusi, rapoarte privind intarirea capacitatilor militare ale rebelilor prorusi fiind frecvente in ultima vreme.

Rusia a respins informatiile cu privire la faptul ca si-ar mobiliza trupele la granita cu Ucraina, oficialii de la Moscova spunand ca este vorba de simple speculatii nefondate.

Ucraina acuza Rusia ca a trimis zeci de tancuri peste granita: Reactia Kremlinului

Kremlinul a recunoscut alegerile tinute recent in regiunile separatiste Donetk si Luhansk, in urma carora au fost alesi doi presedinti, Alexander Zaharcenko si Igor Plotnitki.

Cei doi au facut declaratii belicoase la adresa Ucrainei, spunand ca isi doresc continuarea ostilitatilor si recuperarea teritoriilor din estul tarii cucerite de armata ucraineana si aflate acum sub controlul Kievului.

Presedintele ucrainean Petro Porosenko i-a acuzat pe rebeli de incalcarea tratatului de pace si a ordonat trimiterea de intariri catre principalele orase din zona in eventualiattea unei ofensive a separatistilor.

Autoritățile ucrainene au început evacuarea în masă a unei regiuni din nordul țării
Autoritățile ucrainene au început evacuarea în masă a unei regiuni din nordul țării
Autorităţile ucrainene au început evacuările în masă ale localităților din regiunea Sumî, din nordul ţării, aproape de graniţa cu Rusia, după perioade lungi de bombardamente intense...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#Ucraina lupta Rusia, #Ucraina razboi Rusia, #Ucraina separatisti atac , #Ucraina