Ucraina va incepe negocieri cu Rusia pe Crimeea "in curand"

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 09:50
3127 citiri
Ucraina va incepe negocieri cu Rusia pe Crimeea "in curand"

Ucraina isi face planuri de negociere pe tema peninsulei Crimeea cu Rusia, potrivit noului ministru ucrainean de Externe.

Pavlo Klimkin a declarat, intr-un interviu acordat cotidianului austriac Die Presse, ca scopurile pe acre si le-a propus Rusia pe termen lung in Crimeea nu sunt valabile si Moscova nu are sanse sa le implementeze in peninsula anexata in martie, scrie Voice of America.

"Rusia nu are perspective viabile in Crimeea. In curand, vom initia negocieri, inclusiv cu Rusia, pentru a gasi un modus vivendi cu privire la Crimeea", a spus Klimkin.

Seful diplomatiei ucrainene nu a detaliat cu privire la momentul inceperii negocierilor, insa a aratat ca scaderea numarului de turisti, care asigurau sanatatea economica a peninsulei, reprezinta o fundatura pentru Rusia.

"70% din cei care traiesc in Crimeea depind de turism. Si 70% dintre turistii care au vizitat Crimeea au venit dinspre Ucraina continentala. Astazi, plajele sunt goale", a explicat diplomatul.

In plus, spune acesta, "cine sa investeasca in Crimeea? Un investitor din Austria? Nici vorba". Chiar daca ar veni totusi niste investitii, a spus Klimkin, Ucraina ar incerca imediat sa le blocheze.

"Crimeea a fost si va ramane ucraineana. Si avem deja o viziune pentru viitorul Crimeii", a mai spus acesta.

Cum ajuta Rusia turismul din Crimeea: Team-buildinguri sau concedii pe banii statului

Anul acesta multi ucraieni nu vor pune piciorul in peninsula, suparati ca localnicii au votat pentru alipirea la Rusia intr-un referendum organizat in luna martie.

Nici rusii nu se inghesuie sa isi petreaca vacanta in cel mai nou teritoriu al tarii. Fie prefera litoraluri mai luxoase fie sunt descurajati de dificultatea de a ajunge acolo pe uscat - rutele terestre sunt blocate de luptele dintre armata ucraineana si separatistii pro-rusi din estul Ucrainei.

Kremlinul are insa o solutie la penuria de turisti din Crimeea: a cerut companiilor controlate de stat sa-si duca angajatii acolo, pe cheltuiala partiala sau chiar totala a statului.

Medvedev, vizita surpriza in Crimeea. Kievul denunta "provocarea deliberata"

Rusia a anexat regiunea ucraineana Crimeea in martie, dupa un referendum local in favoarea independentei.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Ucraina Crimeea negocieri Rusia, #Ucraina Rusia negocieri , #Ucraina