Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Ultimatum in Ucraina: Vor fi stersi de pe fata Pamantului! Ce promite NATO

Marti, 03 Iunie 2014, ora 23:18
14261 citiri
Ultimatum in Ucraina: Vor fi stersi de pe fata Pamantului! Ce promite NATO

Separatistii prorusi din orasul Luhansk din estul Ucrainei le-au dat marti un ultimatum granicerilor baricadati intr-o unitate militara, carora le-au cerut sa se predea, amenintandu-i ca, in caz contrat, "vor fi stersi de pe fata pamantului".

"In cazul in care se vor preda, vom accepta capitularea lor. In caz contrar, vor fi stersi de pe fata Pamantului", a spus liderul "Republicii populare Luhansk", Valeri Bolotov, potrivit AFP.

Confruntarile violente din jurul unitatii Politiei de frontiera au inceput luni dimineata. Mai multe persoane au fost ucise sau ranite.

Stare de razboi in Ucraina: Anunt despre observatorii OSCE luati ostatici

Ucraina a decis sa suplimentaze echipamentele de lupta in vederea consolidarii granitei cu Rusia si pentru a opri un influx de combatanti care incearca sa intre pe teritoriul sau.

De asemenea, autoritatile au suplimentat personalul si echipamentele la granita cu Transnistria, unde stationeaza cateva sute de soldati rusi, potrivit lui Mikola Litvin, seful Serviciului ucrainean pentru protejarea frontierelor, relateaza Bloomberg.

Bilant insangerat in Ucraina: Autoritatile prezinta numarul mortilor si ranitilor

La granita dintre Ucraina si Rusia au fost inregistrate in ultimele zile confruntari sangeroase, soldate cu cel putin 12 morti si mai multi raniti.

De asemenea, inalti oficiali NATO au anuntat marti, cu ocazia reuniunii de la Bruxelles, ca alianta nord-atlantica va lua masuri suplimentare pentru consolidarea apararii colective, partial prin intensificarea activitatilor sale pe continentul european.

Seful NATO avertizeaza: Rusia sa dea Crimeea inapoi Ucrainei

"Am fost de acord sa continuam consolidarea apararii colectiva in cadrul NATO, prin suplimentarea patrulelor aeriene si maritime si prin antrenamente de la Marea Baltica la Marea Neagra si la Marea Mediterana", a declarat secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, potrivit Radio Free Europe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Ucraina conflicte, #Ucraina granita Rusia Transnistria, #NATO aparare Europa , #Ucraina