Un comandant cecen pro-Kiev, impuscat de un atacator care s-a dat drept jurnalist

Sambata, 03 Iunie 2017, ora 10:38
2927 citiri
Un comandant cecen pro-Kiev, impuscat de un atacator care s-a dat drept jurnalist

Comandantul cecen al unui batalion de voluntari care lupta impotriva separatistilor prorusi din estul Ucrainei, Adam Osmaiev, a fost impuscat la Kiev de catre un individ care s-a dat drept jurnalist al publicatiei Le Monde, transmite AFP, precizand ca starea comandantului este stabila.

Comandantul cecen Adam Osmaiev, in varsta de 36 de ani, a fost impuscat in piept joi seara si a fost internat in stare stabila, potrivit AFP.

Adam Osmaiev si sotia sa, Amina Okuieva, au mers in centrul orasului Kiev pentru a acorda un interviu unui barbat care s-a prezentat ca fiind ziarist francez, angajat al cotidianului Le Monde si care a spus ca se numeste Alex Werner (sau Verner).

Publicatia Le Monde a precizat ca nu are niciun angajat pe nume "Alex Werner (sau Verner) ", condamnand "ferm orice uzurpare a identitatii jurnalistilor sai sau a numelui sau, indiferent de scop".

Politia a informat ca atacatorul avea un pasaport ucrainean pe numele Aleksandr Dakar.

Atacatorul l-a impuscat pe comandantul cecen, dupa ce au urcat intr-o masina. Sotia lui Adam Osmaiev a ripostat cu propria arma, ranindu-l pe agresor. Acesta a fost, de asemenea, internat in spital.

Tentativa de asasinat a fost "pregatita inainte de un ucigas care a fost trimis in Ucraina de serviciile speciale ruse", a declarat pe Facebook Anton Gherascenko, consilier al ministrului de interne.

Adam Osmaiev a petrecut mai multi ani intr-o inchisoare din Ucraina dupa ce a fost acuzat in 2012 ca a vrut sa il asasineze pe Vladimir Putin. Al doilea suspect, cetateanul kazah Ilia Pianzin, a fost extradat in Rusia si condamnat la zece ani de inchisoare.

Osmaiev a stat inchis aproape trei ani, fiind condamnat pentu detinere ilegala de explozivi, fara sa fie extradat in Rusia.

Adam Osmaiev s-a alaturat dupa ce a fost pus in libertate unui batalion de voluntari care lupta impotriva insurectiei separatiste proruse din estul tarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#comandant cecen impuscat , #Ucraina