Violente in Donetk: Echipa OSCE a disparut, la aeroport au reinceput schimburile de focuri

Autor: Ana Ilie
Marti, 27 Mai 2014, ora 16:14
5833 citiri
Violente in Donetk: Echipa OSCE a disparut, la aeroport au reinceput schimburile de focuri

La aeroportul din Donetk se declanseaza iar luptele. Separatistii au relatat ca se aud focuri de arma automata si aeroportul este survolat de elicoptere si avioane de lupta.

Elicopterele au deschis focul impotriva pozitiilor militiilor pro-ruse de la sol, arata Itar Tass.

Anterior, Ministerul ucrainean al Apararii anuntase ca armata controleaza aeroportul. "Aeroportul este sub controlul nostru deplin. Inamicul a suferit pierderi grele. Noi nu am pierdut pe nimeni", a aratat ministrul Arsen Avakov.

In acelasi timp, OSCE a anuntat ca a pierdut contactul cu echipa sa de observatori din Donetk. Ultimul contact cu observatorii internationali a fost luni, la ora 18.00, potrivit unui comunicat OSCE. Echipa era formata din patru persoane.

Aeroportul din Donetk a fost scena unei lupte grele, luni. Serghei Kokolia, investigator sef al politiei din regiune, a declarat ca la morga din Donetk se afla 33 de cadavre, cu rani provocate de arme de foc si explozii. Toti barbatii sunt imbracati in uniforme de camuflaj si niciunul nu apartine armatei ucrainene. Kokolia se astepta ca la morga sa mai ajunga si alti morti, pe fondul continuarii violentelor la aeroport.

In cadavre se afla munitie neexplodata, asa ca morga a fost temporar inchisa.

La randul sau, primarul din Donetk, Aleksandr Lukiancenko, a declarat ca printre morti sunt locuitori din Moscova, Groznii si alta localitate cecena, Gudermes. Aceasta pare a confirma zvonurile potrivit carora o parte din compatantii pro-rusi de la aeroport fac parte din batalionul Vostok, ce a ajuns duminica in Donetk, format din ceceni.

Incepand de luni, la Donetk s-au purtat lupte grele in jurul aeroportului international si garii. Separatistii au incercat sa ocupe aeroportul, insa armata ucraineana a ripostat mai dur decat in alte locuri, intrucat in jur nu se aflau civili si aveau superioritate aeriana asupra pro-rusilor.

Separatistii anuntau, marti dupa-amiaza, ca victimele s-ar putea ridica la 100 de morti, din care 50 civili.

Ucraina, dupa alegeri: Zeci de morti la Donetk. Separatistii controleaza aeroportul

Republica Populara Donetk a anuntat, marti, mobilizarea personalului medical, in urma luptelor ce au inceput luni in jurul aeroportului.

Ucraina dupa alegeri - Tensiunile continua. Ciocniri violente la aeroportul si gara din Donetk

Auto-proclamata Republica populara a instaurat legea martiala luni si a cerut ca unitatile militare aflate pe teritoriul sau sa plece.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Ucraina lupte Donetk, #Ucraina morti Donetk , #Ucraina