Vocea Rusiei, despre Ucraina: Ianukovici a tradat dintr-o prostie pura, distilata, abjecta

Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 17:02
7394 citiri
Vocea Rusiei, despre Ucraina: Ianukovici a tradat dintr-o prostie pura, distilata, abjecta

Fostul lider de la Kiev, Viktor Ianukovici, si-a dorit sa continue sa penduleze intre UE si Rusia, a tradat trupele si partidul si doar printr-o minune mai este viu.

In pofida aparentelor, meciul in Ucraina abia acum ajunge la faza fierbinte, scrie editorialistul de la Vocea Rusiei.

"In fond, un singur om a reusit sa aduca o victorie aproape totala pe marginea unui esec complet. Acest om, presedintele Ianukovici, tremurand si balbaindu-se in fata camerei TV, spunea (post factum!) ca 'toti intermediarii internationali cu care a lucrat, i-au promis ca nu va fi asa!', ceea ce arata ca nici dupa ce a fugit din Kiev el nu a inteles ce s-a intamplat", incepe Valentin Mandrusescu analiza situatiei din Ucraina.

Criza din Ucraina: Mandat de arestare pe numele lui Ianukovici - este acuzat de crime in masa

Editorialistul arata ca Ianukovici nu a invatat lectia celorlalti dictatori ce se laudau si ei cu garantiile Occidentuului, chiar inainte de a fi brutal inlaturati de la putere. "Colonelul Gaddafi (sponsor al campaniei electorale a lui Sarkozy) si Hussein (mare prieten cu George Bush Sr.) aveau si ei 'garantii ferme' din partea Vestului".

Mandrusescu se declara adept al reprimarii brutale a protestatarilor pro-europeni din Ucraina si regreta ca Ianukovici nu a dat acest ordin, preferand sa fuga. "In momentul in care pucistii au incercat sa ia cu asalt cladirea parlamentului, utilizand arme de foc, exista posibilitatea si justificarea perfecta pentru a termina cu ei si trupele ucrainene au aratat de cateva ori ca sunt capabile sa-i termine pe discipolii instructorilor americani si britanici fara niciun fel de problema, ordin sa fie".

"Insa Ianukovici a vrut sa mai faca o tura de tradare, sa mai joace o data la doua capete si sa ramana in doua luntri chiar si atunci cand acest lucru nu numai ca nu era posibil, dar era absolut suicidal. Si-a tradat trupele care i-au ramas fidele pana la capat, si-a tradat partidul care nu s-a spart pana in ultima clipa, si-a tradat chiar si consilierii cei mai apropiati care n-au stiut ce incearca sa faca si care n-au mai putut vorbi cu el dupa ce el a luat decizia de a se 'impaca' cu pucistii", explica editorialistul ce s-a intamplat.

Acesta continua in termeni duri: "Prostia umana este impredictibila. Ianukovici nu a tradat pentru bani (orice pierderi pe care le-ar fi suferit din cauza sanctiunilor vestului ar fi fost compensate facil), nu a tradat pentru a obtine putere (daca nu trada, acum era in continuare presedinte, cu ample puteri conferite de starea de urgenta), ci dintr-o prostie pura, distilata, abjecta".

Mandrasescu arata ca "este greu sa prevezi ca un presedinte de tara poate fi atat de idiot pentru a-si trada intreaga echipa, rudele si aliatii, fiind in acelasi timp suficient de hatru pentru a scapa de sub supravegherea consilierilor de incredere. In mod normal, Ianukovici trebuia sa fie deja mort, dar se pare ca Dumnezeu ii are in paza pe prosti si presedintele legitim al Ucrainei (niciuna dintre legile votate de pucisti in parlament, inclusiv 'reforma constitutionala', nu au fost semnate de presedinte) a reusit sa fuga din capitala, iar acum se ascunde in sud-estul tarii".

In fine, conchide acestuia, intrucat Moscova nu recunoaste asa-zisa "noua putere" de la Kiev, tara se afla in faliment, iar cateva orase din sudul si estul tarii se pregatesc de rezistenta armata impotriva noii puteri, "meciul nu s-a incheiat. De fapt, faza fierbinte de-abia incepe".

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ianukovici tradare Rusia, #Ianukovici Rusia fuga , #Ucraina