Inca o furtuna se transforma in uragan: A facut deja 22 de victime si se apropie de SUA. Si sezonul nu s-a terminat

Vineri, 06 Octombrie 2017, ora 13:39
12104 citiri
Inca o furtuna se transforma in uragan: A facut deja 22 de victime si se apropie de SUA. Si sezonul nu s-a terminat
Foto: Arhiva Hepta.ro

Sezonul uraganelor din 2017, deja unul catastrofal, e pe cale sa devina si mai rau. Furtuna Nate, care a lovit deja America Centrala, lasand in urma 22 de morti, ameninta acum Mexicul si SUA si cel mai probabil se va transforma in uragan.

In Nicaragua 11 persoane au murit, in timp ce 7 sunt date disparute. Mii de oameni au fost evacuati din cauza inundatiilor, iar cursurile in scoli au fost suspendate, a anuntat vicepresedintele Rosario Murillo, conform The Guardian.

In Costa Rica, cel putin 8 oameni au murit, inclusiv 2 copii. Alti 17 sunt dati disparuti. Nu mai putin de 7.000 de persoane au fost nevoite sa se refugieze in adaposturi.

Aici, a fost declarata stare de urgenta, scolile oprind, de asemenea, cursurile. Autostrazile au fost inchise, iar tara se confrunta cu pene de curent.

2 tineri s-au inecat in Honduras, dupa ce un rau s-a umflat brusc, iar o persoana a murit in urma alunecarilor de teren in El Salvador. Tot aici, un om e dat disparut.

Nate va creste in intensitate, putand deveni uragan pe masura ce se apropie de Peninsula Yucatan din Mexic, vineri seara.

Va fi cel mai probabil uragan de categoria 1 sambata, cand va lovi SUA, aducand vanturi de 64 de km/h. Americanii din Florida si Texas au fost deja avertizati, de joi, sa se pregateasca. A fost declarata stare de urgenta in 29 de regiuni din Florida si in orasul New Orleans.

Mai multe platforme petroliere au fost deja evacuate in Golful Mexicului, iar altele si-au oprit productia inainte de sosirea furtunii.

Foto: National Hurricane Center

8 uragane pana acum, din care 5 de categoria 3 sau mai puternice

Nate ar putea sa nu fie ultimul uragan din acest an, pentru ca sezonul tine pana pe 30 noiembrie. Dupa "monstri" ca Harvey, Irma sau Maria, e clar ca e unul dintre cele mai dezastruoase sezoane.

Anul acesta au fost deja 8 uragane, dublu fata de cate se formeaza in medie pana la aceasta data. 5 dintre ele au fost de categoria 3 sau chiar mai puternice, arata USA Today.

Pana acum au fost 46 de zile cu uragane in Atlantic, tot dublu fata de medie.

O cauza a acestui fenomen poate fi temperatura oceanului, mai mare decat in mod normal. Acesta poate fi un efect al incalzirii globale, consecinta directa a activitatii omului.

Si bilantul victimelor e unul infiorator: 75 de oameni ucisi de trecerea uraganului Harvey, cei mai multi in Texas, 87 omorati din cauza Irmei, in SUA si teritoriile sale, si 34 din cauza uraganului Maria, in Puerto Rico.

Totusi, 2017 nu va ajunge la recordul stabilit in 2005, de 15 uragane, dau asigurari expertii.

Citeste si Cum a relatat presa externa despre "uraganul romanesc", care a ucis 8 oameni

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#uragan Nate, #furtuna Nate traiectorie, #morti Nate, #uragane Atlantic 2017, #uragane 2017 , #uragan America