Romanii dati disparuti dupa uraganul Irma au fost gasiti. Unul dintre ei a scris pe Facebook ca e bine

Joi, 07 Septembrie 2017, ora 13:25
3836 citiri
Romanii dati disparuti dupa uraganul Irma au fost gasiti. Unul dintre ei a scris pe Facebook ca e bine
Foto: Arhiva Hepta.ro

Cei trei romani dati disparuti de catre familii dupa ce uraganul Irma a maturat mai multe insule din Caraibe au fost gasiti. Ei se afla pe insula Saint-Martin.

Unul dintre ei a reusit sa anunte, pe Facebook, ca toti sunt bine, potrivit Digi 24.

"Sunt trei romani. Este sotul meu si inca doi romani care lucreaza acolo si nu reusim sa dam deloc de ei. Stiu ca...Eu am mai fost in uragan. Locuiesc in zona de multi ani, dar e un sentiment neplacut", declara Ioana Bercean, sotia unuia dintre romani, care nu mai putea lua legatura cu sotul sau si cu cei doi colegi ai acestuia.

"Ultima data am vorbit cu sotul meu in jurul orei 1 (ora 13:00, n.red.) si atunci am vorbit la telefon. Inainte de asta, cazuse curentul. De fapt, in timpul unor astfel de evenimente se taie utilitatile, apa, curent, tocmai pentru a se evita alte dezastre, dar liniile telefonice mai mergeau. In jurul orei 1 am vorbit ultima data cu el si de atunci nu mai functioneaza nimic, dar stiu ca intre timp a trecut si (uraganul - n.red.) Irma peste ei. Cand am vorbit eu la ora 1.00, tocmai se pregateau sa intre in ochiul uraganului, urma perioada aceea de acalmie.

Acum am vazut ca e deja in Puerto Rico. A trecut de ei. In principiu, a trecut de ei, dar nu exista niciun fel de posibilitate de comunicare cu ei, acolo. Sunt afectata, pentru ca eu duminica am plecat de acolo. Eu am venit sa ma inscriu la scoala doctorala. Am trecut prin atatea uragane, dar acesta este cel mai puternic pe care Saffire l-au inregistrat in Oceanul Atlantic, adica, nici macar nu mai puteau sa il incadreze la categoria 5", spunea romanca, la Digi 24.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, joi dimineata, ca are in atentie cazul celor trei romani care nu au mai putut fi contactati de catre familii si ca a facut demersuri pentru a obtine informatii cu privire la existenta unor cetateni romani afectati de uraganul Irma.

Reprezentantii MAE precizau ca, din cauza conditiilor meteorologice, comunicarea cu autoritatile din zona afectata se face cu dificultate.

Uraganul de categoria 5 Irma a devastat mai multe insule din Caraibe si a facut deja primele victime. Cel putin doi oameni au murit si mai multi sunt dati disparuti. Autoritatile locale vorbesc despre importante pagube materiale, dar proportiile dezastrului sunt imposibil de estimat deocamdata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#romani disparuti Irma, #uragan Irma Caraibe , #uragan America