Trump si sotia merg in orasele devastate de uraganul Harvey. Nu si in Houston

Marti, 29 August 2017, ora 08:41
2368 citiri
Trump si sotia merg in orasele devastate de uraganul Harvey. Nu si in Houston
Foto: Hepta.ro

Presedintele american, Donald Trump, urmeaza sa viziteze doua orase din Texas, pentru a inspecta pagubele lasate in urma de uraganul Harvey, a anuntat Casa Alba.

Totusi Houstonul, cel mai grav afectat, nu figureaza in programul liderului de la Casa Alba, citata de Associated Press.

Intre timp, numarul persoanelor care au trebuit salvate de politie si de Paza de Coasta de cand furtuna Harvey a lovit a depasit 6.000.

Presedintele si Prima Doamna vor pleca, marti dimineata, la Corpus Christi, unde vor discuta cu reprezentantii echipelor de salvare si cu autoritatile locale.

Apoi, cuplul prezidential va merge in Austin, pentru a inspecta Centrul de Operatiuni de Urgenta al Departamentului pentru Siguranta Publica din Texas. Vizita se va incheia cu o sedinta cu liderii statului Texas.

Luni seara, primarul Houstonului, Sylvester Turner, a declarat ca Politia a salvat peste 1.000 de oameni blocati in ultimele opt ore, astfel ca numarul total al salvarilor a ajuns la 3.052.

De asemenea, cel putin 150 de operatiuni in care viata celor vizati este in pericol erau in curs la ora conferintei.

Paza de Coasta a anuntat, luni, ca a salvat cu barcile si cu elicopterele peste 3.000 de persoane si ca primeste peste 1.000 de apeluri pe ora.

Aproximativ 100.000 de locuinte nu au curent electric, iar operatiunile de reluare a alimentarii sunt ingreunate de conditiile meteo.

Intre timp, mii de oameni si-au petrecut a doua noapte consecutiv in Centrul de Conventii George R. Brown, unde a fost deschis un adapost de urgenta. Acesta avea o capacitate de 5.000 de oameni, dar numarul celor care s-au refugiat aici a depasit 5.500. In plus, numeroase persoane merg in continuare acolo.

Autoritatile si ONG-urile care se ocupa de administrarea centrului au avertizat ca ar putea ramane fara paturi pliante si ca unii oameni vor trebui sa doarma pe scaune sau pe jos.

Primarul Houstonului a afirmat ca autoritatile analizeaza posibilitatea deschiderii unui nou adapost mare, dar nu este clar unde.

Meteorologii au anuntat ca Harvey a crescut usor in putere, dupa ce s-a intors deasupra apelor calde ale Golfului Mexic. Astfel, a ajuns la rafale de vant cu viteze de pana la 72 de kilometri pe ora, fata de 8 kilometri pe ora la cat ajunsese cand era pe uscat.

Centrul National pentru Uragane se asteapta ca Harvey sa ramana deasupra apei timp de 36 de ore, apoi sa se intoarca pe uscat, la est de Houston. Apoi, furtuna ar urma sa se indrepte spre nord, pierzandu-si forta.

Harvey a ajuns pe uscat prima data vineri seara, in Texas, ca uragan de categoria 4

Citeste mai multe despre dezastrul produs de uraganul Harvey:

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Trump orase devastate uraganul Harvey, #uraganul Harvey SUA , #uragan America
Comentarii