Uraganul Matthew a facut peste 1.000 de victime: Imaginile dezastrului (Video & Galerie foto)

Luni, 10 Octombrie 2016, ora 14:17
5820 citiri
Uraganul Matthew a facut peste 1.000 de victime: Imaginile dezastrului (Video & Galerie foto)
Foto: Twitter/AccuWeather.com

Uraganul Matthew a lasat in urma, in Haiti, 1.000 de morti, bilantul victimelor din SUA ajungand la 19.

Haiti, unde holera face ravagii, ucigand cel putin 13 persoane, a inceput sa-si ingroape mortii in gropi comune. Peste 61.500 de oameni se afla si in prezent in adaposturi, informeaza CNBC.

In total, in Haiti un milion de oameni au nevoie de ajutor, arata si Al Jazeera. In timp ce capitala Port-au-Prince nu a fost foarte afectata de trecerea uraganului, sudul tarii e "devastat". Zeci de mii de locuinte din cea mai saraca tara din America Latina au fost distruse de uragan, cel mai puternic care a lovit regiunea in ultimii 10 ani.

Numai in orasul Jeremie, 80% dintre cladiri au fost distruse. Multi oameni au ramas doar cu hainele de pe ei. Si nu se anunta deloc vremuri mai bune din moment ce, in unele zone, 80% din recolte au fost distruse.

Mai multe tari, printre care SUA si Franta, au anuntat ca vor trimite ajutoare. Crucea Rosie a lansat un apel de urgenta, pentru a se strange 6,9 milioane de dolari, iar Unicef a transmis ca este nevoie de cel putin 5 milioane de dolari pentru a "ajuta imediat" 550.000 de copii.

Some days ago #Haiti was hit by one of the worst #Hurricane in the counties history in over #50years. With over #240 people dead. I notice that nobody have placed #Haitis flag on their dp. No major news station in the world #CNN #aljazeera #BBC or #Skynews has been say #PrayForHaiti. But when there was shooting in #Orlando where some gay people where killed in a night club we where all crying online, change our DPS say #PrayForOrlando. When Terrorist went on rampage in France we changed or dp for France... Crying #PrayForParis. Till now some people have still not changed there dp., in honor of the #French #Orlando and Co. The war in #Syria and #Yemen is still on. #NorthKorea is still a #Mojor treat. Our #Leaders are still chasing #Ghost all in the name or #Corruption. #Edo state election was completely riches by the new face of #GodFatherisim. A new #Religious group is trying to put Kaduna state on notice. #QuickQuestion: Is France more important than #Haiti? #GoFigure.

A photo posted by Ighoxotu Onobrakpor (@xo2inc) on

Franta a anuntat ca trimite 60 de militari cu 32 de tone de ajutoare umanitare, inclusiv echipament de purificare a apei. Venezuela, tara aflata in criza, a trimis deja trei transporturi de ajutoare, cuprinzand mancare, apa, medicamente, corturi, saltele si paturi, a anuntat ministrul de Interne Nestor Reverol.

#hurricane #Matthew #craighillphotography #florida #ocean #beach #damage #storm #pontevedra #canon

A photo posted by Craig Hill (@craighillphotography) on

In Haiti a inceput o perioada de doliu de trei zile.

In SUA, uraganul a afectat patru state, lasand in urma 19 morti. Sute de oameni au fost salvati in noaptea de duminica spre luni in Carolina de Nord.

Peste 4 milioane de cladiri inca nu au curent electric in statul mentionat, dar si in Florida si Carolina de Sud.

#nc #hurricanematthew #hurricane #northcarolina

A photo posted by @haleeg60 on

Presedintele Barack Obama a declarat stare de urgenta in statele afectate, oamenii fiind sfatuiti sa ramana in case si chiar sa-si ia liber de la serviciu.

#Flaglerbeach #a1a #goodbye #hurricane took this 15 mins after the eye left us

A photo posted by Steven Belisle (@east_mental) on

Zilele trecute s-a anuntat ca seful echipei europene de salvatori care intervine dupa uraganul Matthew este roman.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#uragan Matthew America, #uragan Matthew distrugeri, #uragan Matthew Haiti, #uragan Matthew SUA , #uragan America
Comentarii