Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Uraganul Sandy: 60 de milioane de persoane avertizate (Video)

Autor: Ana Ilie
Duminica, 28 Octombrie 2012, ora 15:09
4559 citiri
Uraganul Sandy: 60 de milioane de persoane avertizate (Video)

Uraganul Sandy ar putea afecta pana la 60 de milioane de persoane in SUA, cand se va intalni cu alte doua furtuni puternice.

Amenintarea meteo i-a facut pe candidatii la prezidentiale, Mitt Romney si Barack Obama, sa isi anuleze evenimentele de campanie din Virginia. Presedintele Obama a anuntat ca va monitoriza furtuna de la Casa Alba, informeaza Sky.

Uraganul are directia nord, venind dispre insulele Caraibe, unde a ucis cel putin 43 de persoane. Estul SUA este amenintat de ploi torentiale, vanturi puternice si chiar caderi de zapada. Oficialii au avertizat milioane de persoane aflate in zonele de coasta sa se indeparteze din calea uraganului.

Expertii spun ca, indiferent cat de puternica va fi superfurtuna "Frankenstorm" cand ajunge in America, va provoca distrugeri pe o suprafata de 1300 de kilometri, de la Coasta de Est la Marile Lacuri.

"Poate deveni o situatie foarte rea. Ar putea duce la nivele fara precedent in New Jersey, New York City, Connecticut, in sud in New England. Suntem destul de ingrijorati de cantitatea de apa care va veni dinspre ocean", explica expertul Andrew Freedman.

Sandy este un uragan cu vanturi de pana la 120 de kilometri pe ora si se afla, duminica, la 539 de kilometri de Charleston, South Carolina.

Expertii spun ca furtuna va lovi sudul coastei din New Jersey luni seara sau marti dimineata.

Guvernatorii statelor de la Carolina de Nord la Connecticut au declarat stare de urgenta, asteptand ploi anbundente duminica, in vreme ce in Delaware se fac evacuari obligatorii in comunitatile de coasta.

Sase state au avertizat locuitorii sa se pregateasca pentru cateva zile de pene de curent, iar primarul New Yorkului i-a anuntat pe localnici ca urmeaza cateva zile dificile. Companiile aeriene si-au anuntat calatorii sa se astepte la anulari.

Serviciul meteorologic american a anuntat ca Sandy va fuziona cu doua furtuni in apropiere de New York sau New Jersey, pe masura ce se deplaseaza. Aceasta combinatie ar putea crea o uriasa furtuna hibrid, care ar putea aduce vanturi puternice, 30 de centimetri de ploaie si 60 de centimetri de zapada in zona cea mai populata a Americii.

Expertii se asteapta la un eveniment meteorologic istoric, ce ar putea depasi pagubele produse de uraganul Irene in agust 2011, de 15 miliarde de dolari.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#uragan america, #uragan SUA , #uragan America