Uraganul Sandy: Sute de mii de oameni evacuati din New York, sute de zboruri anulate

Autor: Ana Ilie
Duminica, 28 Octombrie 2012, ora 20:05
5600 citiri
Uraganul Sandy: Sute de mii de oameni evacuati din New York, sute de zboruri anulate

Primarul din New York, Michael Bloomberg, a ordonat duminica evacuarea a 375.000 de locuitori din zonele inundabile ale orasului in asteptarea sosirii uraganului Sandy.

Bloomberg a declarat ca "este o furtuna grava si periculoasa".

Totodata, uraganul Sandy inchide circulatia metroului in orasul care nu doarme niciodata - New York, incepand cu duminica noaptea, au anuntat oficialii americani.

Autoritatea Metropolitana de Transport din New York va suspenda metroul incepand de duminica seara, iar mersul autobuzelor va inceta la ora 21.00, a anuntat guvernatorul Andrew Cuomo, potrivit CNN.

"Furtuna vine ... si acum e momentul sa luam masuri. Intr-o astfel de situatie, nu vrei sa fii prea panicat sau prea pregatit, dar vrei sa fii prudent si sa faci ce e necesar", a explicat Cuomo.

Expertii au avertizat ca furtuna va provoca inundatii puternice si pene masive de curent, dupa ce ajunge pe coasta de est, dumninica seara, si pe parcursul saptamanii viitoare. Inainte de acest moment, companiile de transport si oficialii guvernamentali le cer oamenilor sa se pregateasca pentru ce e mai rau.

Mai multe companii aeriene permit clientilor sa-si schimbe biletele de avion pentru o data ulterioara fara a cere un comision.

Amtrak a anuntat ca va anula numite trenuri care circula intre Richmond si Newport News, Virginia; Chicago si Washington; Miami si New York; Washington si New York.

"Anulari suplimentare ar putea fi necesare in zilele urmatoare pe masura ce furtuna se muta inspre nord", a avertizatAmtrak intr-un comunivat de presa.

In New Jersey se iau masuri pentru inchiderea transportului in comun cu trenul si autobuzul.

Cel mai afectat tip de transport ramane insa cel marin - de-a lungul coastei de est, meteorologii avertizeaza oamenii sa nu iasa cu barcile, deoarece vantul este foarte puternic si furtuna produce valuri mari.

Guvernatorii statelor de la Carolina de Nord la Connecticut au declarat stare de urgenta, asteptand ploi abundente duminica, in vreme ce in Delaware se fac evacuari obligatorii in comunitatile de coasta.

Serviciul meteorologic american a anuntat ca Sandy va fuziona cu doua furtuni in apropiere de New York sau New Jersey, pe masura ce se deplaseaza. Aceasta combinatie ar putea crea o uriasa furtuna hibrid, care ar putea aduce vanturi puternice, 30 de centimetri de ploaie si 60 de centimetri de zapada in zona cea mai populata a Americii.

Expertii se asteapta la un eveniment meteorologic istoric, ce ar putea depasi pagubele produse de uraganul Irene in agust 2011, de 15 miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#uragan Sandy zboruri anulate, #zboruri anulate America, #metrou New York inchis , #uragan America