Uraganul Sandy: Cel putin 39 de persoane au murit - milioane de oameni fara curent (Galerie Foto)

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 22:03
4568 citiri
Uraganul Sandy: Cel putin 39 de persoane au murit - milioane de oameni fara curent (Galerie Foto)
Foto: Fox News

Cel putin 39 de persoane au murit din cauza uraganului Sandy, milioane de persoane din Maine si pana in Carolina ramanand fara curent electric, in timp ce New York-ul este un oras pustiu cu toate serviciile de transport in comun blocate.

Pagubele produse in New Jersey nu pot fi deocamdata estimate, sediile politiei si ale pompierilor fiind de asemenea inundate, informeaza Fox News.

"Sunt in mijlocul operatiunilor de cautare si salvare. Echipele noastre se misca cat de repede pot", a declarat guvernatorul Chris Christie.

"Gradul de devastare este inimaginabil. Pagubele nu pot fi calculate in acest moment". a adaugat oficialul.

Peste 8,2 milioane de persoane de pe coasta de est a SUA nu au curent electric, in timp ce 15.000 de zboruri au fost anulate.

IHS Global Insight sustine ca Sandy va produce in final pagube imobiliare de 20 de miliarde de dolari si pagube comerciale de intre 10 si 30 de miliarde de dolari, uraganul devenind unul dintre cele mai dezastruoase fenomene naturale din America.

Americanii folosesc barcile pe post de transport in comun si isi cauta disperati animalele de companie ratacite in timpul furtunii, cautarile avand de multe ori un final fericit.

Astfel de finaluri fericite nu au fost inregistrate in cartierul Queens din New York, unde un incendiu puternic a distrus zeci de case.

Faleza din Cape May, New Jersey, a fost lovita continuu de valurile aduse de uragan, fiind intr-un final inundata.

Intre timp, uraganul Sandy s-a indreptat catre Canada, urmand ca estul tarii si regiunea Quebec sa fie afectate, insa in niciun caz pagubele nu se vor ridica la nivelul din SUA, informeaza Reuters.

Circa 150.000 de canadieni au ramas fara curent electric din cauza apropierii vijelioase a uraganului Sandy.

SUA, maturate de uraganul Sandy

Uraganul Sandy, considerat cel mai periculos din ultimul secol din SUA, a maturat marti New York-ul, New Jersey si alte orase importante aflate pe coasta de est a Americii.

Uraganul Sandy - imaginile dezastrului

Milioane de locuinte au ramas fara electricitate, scolile au fost inchise, mii de zboruri anulate, transportul in comun s-a trezit sub apa. Numarul celor morti in dezastrul natural este asteptat sa creasca, pe masura ce echipele de interventie ajung la zonele cele mai afectate.

New York-ul a fost complet paralizat, iar New Jersey a suferit pagube masive. Washington, in schimb, a avut parte de o soarta mai buna, fiind oarecum ferit de partea cea mai violenta a uraganului, care acum se indreapta spre Marile Lacuri si Canada.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#uragan Sandy SUA dezastru, #uragan Sandy America distrugere , #uragan America