Uraganul Sandy: New York-ul - complet paralizat, bursa - inchisa

Luni, 29 Octombrie 2012, ora 08:53
6257 citiri
Uraganul Sandy: New York-ul - complet paralizat, bursa - inchisa
Foto: New York Daily News

Orasul New York se pregateste de cel mai puternic uragan din ultimii 100 de ani. Uraganul Sandy va ajunge, luni, deasupra New York-ului, iar autoritatile au luat deja masuri drastice de securitate.

Circulatia tuturor mijloacelor de transport in comun din New York - metrouri, autobuze, trenuri - a fost oprita. De asemenea, noteaza The Telegraph, bursa din New York va fi compet inchisa luni si, probabil, marti, au anuntat operatorii de pe piata.

In plus, cotatia petrolului era in scadere luni dimineata pe bursele asiatice. Cererea de aur negru este mai mica in SUA, odata cu sosirea uraganului Sandy pe coastele americane, ceea ce a provocat inchiderea mai multor rafinarii.

Totodata, s-a amanat si redeschiderea Statuii Liberatii. Monumentul fusese inchis, un an de zile, pentru renovare. Turistii vor mai trebui sa astepte pana trecere uraganul pentru a putea vizita Statuia.

Primele efecte ale uraganului Sandy au fost simtite inca de duminica, de-a lungul coastei de Est, provocand anularea a mii de curse aeriene si evacuarea a sute de mii de persoane la New York si din anumite zone de coasta.

Uraganul Sandy: Sute de mii de oameni evacuati din New York, sute de zboruri anulate

Presedintele Barack Obama i-a indemnat pe americani sa ia pericolul "foarte in serios". Conform presedintelui american, Sandy reprezinta o "furtuna importanta si ingrijoratoare".

Uraganul se "deplaseaza lent", a subliniat Obama, ceea ce creste riscul de inundatii, in timp ce ploi torentiale sunt asteptate la trecerea furtunii care va atinge coasta dimineata, undeva intre Virginia si Massachusetts.

Meteorologii se asteapta nu numai la "precipitatii importante, rafale violente de vant si cresterea semnificativa a nivelului apelor" pe coasta, intre Virginia si New York, insa preconizeaza si ninsori importante pe uscat.

Sandy, supranumit "Frankenstorm" (in apropierea sarbatorii de Halloween - n.red), a provocat pana acum moartea a zeci de persoane, dintre care una in Jamaica, doua in Bahamas, 29 in Haiti, 11 in Cuba si doua in Republica Dominicana.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Uragan SAndy bursa inchisa, #uragan America trafic inchis, #Obama uragan Sandy , #uragan America