SUA il acuza pe vicepresedintele Venezuelei de trafic international de droguri

Marti, 14 Februarie 2017, ora 18:27
3032 citiri
SUA il acuza pe vicepresedintele Venezuelei de trafic international de droguri
Foto: Arhiva Ziare.com

Statele Unite il acuza pe noul vicepresedinte al Venezuelei, Tareck el-Aissami, de implicare in traficul international de droguri si au impus sanctiuni impotriva sa.

Tareck El Aissami a fost adaugat pe lista cu sanctiuni a SUA pentru ca "a jucat un rol semnificativ in traficul international cu narcotice", informeaza BBC.

De asemenea, omul de afaceri bogat Samark Bello, descris drept "principalul paravan" pentru Aissami, este vizat de sanctiuni.

Aissami a fost numit in functie luna trecuta de presedintele Nicolas Maduro.

Deocamdata, nici el, nici Bello nu au comentat acuzatiile, insa vicepresedintele a negat anterior ca ar avea vreo legatura cu traficul de stupefiante.

Sanctiunile prevad inghetarea activelor din SUA ale vicepresedintelui si ii interzic sa intre in tara.

Potrivit unui comunicat al Departamentului Trezoreriei, Aissami a facilitat transporturi enorme de narcotice din Venezuela, pe cale maritima si aeriana. De asemenea, el ar fi fost platit de traficantul venezuelean condamnat deja Walid Makled pentru a apara transporturile de substante interzise.

John E Smith, directorul interimar al Biroului pentru Controlul Activelor Straine din cadrul Trezoreriei, a precizat ca aceste sanctiuni reprezinta "punctul culminant al unei anchete de mai multi ani (...), care vizeaza traficantii importanti de narcotice din Venezuela si demonstreaza ca puterea si influenta nu ii apara pe cei care se implica in activitati ilegale".

"Acest caz subliniaza concentrarea noastra continua pe traficantii de narcotice si pe cei care ii ajuta sa isi spele veniturile ilegale prin Statele Unite", a adaugat el.

Aissami a fost anterior guvernatorul statului Aragua si ministru de Interne si al Justitiei in perioada 2008-2012.

Presa a citat documente secrete potrivit carora Aissami a fost anchetat in SUA si pentru presupuse legaturi cu gruparea militanta Hezbollah.

In perioada in care a fost ministru de Interne, pasapoarte venezuelene false au ajuns in mainile unor membri ai miscarii libaneze.

La inceputul acestei luni, 34 de congresmeni i-au trimis presedintelui Donald Trump o scrisoare prin care ii cererea sanctiuni vizand oficiali de la Caracas. Ei au atras atentia ca numirea lui Aissami ca vicepresedinte inseamna ca ar putea deveni urmatorul lider al tarii sud-americane, ceea ce este "ingrijorator, tinand cont de presupusele sale legaturi cu organizatii de trafic si teroriste".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#vicepresedinte Venezuela trafic droguri, #vicepresedinte Venezuela droguri , #Venezuela