Venezuela a respins ultimatumul liderilor europeni

Sambata, 26 Ianuarie 2019, ora 19:32
7585 citiri
Venezuela a respins ultimatumul liderilor europeni
Foto: Arhiva Pixabay

Venezuela a respins ultimatumul europenilor, a declarat seful unei diplomatii pentru AFP, dupa ce Franta, Spania, Germania si Marea Britanie s-au declarat pregatite sa-l recunoasca pe opozantul Juan Guaido drept presedinte al Venezuelei, in termen de opt zile, in cazul in care nu se convoaca alegeri pana atunci.

Franta este pregatita sa-l recunoasca pe Guaido presedinte la conducerea Venezuelei, in cazul nu se anunta alegeri in opt zile, a anuntat sambata pe Twitter Emmanuel Macron, care a precizat ca "lucram la asta cu parteneri europeni". "Poporul venezuelean trebuie sa poata sa-si decida liber viitorul", a subliniat liderul francez.

"Daca in termen de opt zile nu se convoaca alegeri corecte, libere si transparente in Venezuela, Spania il va recunoaste pe Juan Guaido ca presedinte al Venezuelei", a anuntat, de asemenea seful Guvernului spaniol Pedro Sanchez, in fata presei, la Palatul Moncloa.

O purtatoare de cuvant a Guvernului german a facut o declaratie similara sambata.

Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, a facut acelasi anunt sambata dupa-amiaza.

"Juan Guaido este persoana de care este nevoie pentru ca lucrurile sa avanseze in Venezuela", a apreciat Hunt, intr-un mesaj postat pe Twitter.

Seful diplomatiei britanice aprecia joi ca presedintele socialist Nicolas Maduro "nu este liderul legitim al Venezuelei" si ca alegerile de la 20 mai 2018 au fost "profund partinitoare".

La ONU, Rusia a acuzat sambata Statele Unite ca vor sa dea o lovitura de stat in Venezuela.

Juan Guaido, care s-a autoproclamat presedinte interimar, cu sustinerea Statelor Unite, a indemnat la continuarea mobilizarii contra puterii lui Nicolas Maduro.

Cele patru state membre UE au facut aceste declaratii dupa ce statele membre ale Uniunii nu au rusit sa ajunga, vineri seara, la o intelegere cu privire la o declaratie comuna cu privire la o convocare rapida a alegerilor in Venezuela. Grecia il sustine pe Maduro, alaturi de Rusia si China.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Venezuela respins ultimatum europeni, #Venezuela ultimatum Maduro, #Venezuela presedinte Juan Guaido , #Venezuela