Venezuela are curent electric, dupa o noua pana masiva. Explicatia Guvernului

Joi, 11 Aprilie 2019, ora 09:13
3871 citiri
Venezuela are curent electric, dupa o noua pana masiva. Explicatia Guvernului
Foto: Arhiva Pixabay

Guvernul venezuelean a anuntat, miercuri, ca a fost restabilit curentul electric in intreaga tara, insa cu cateva intreruperi programate, potrivit acestuia, la mai putin de 24 de ore dupa o noua pana majora.

"Asiguram furnizarea de energie electrica pe intreg teritoriul national", a declarat ministrul Comunicatiilor, Jorge Rodriguez, intr-un discurs transmis la televiziunea de stat, prima interventie guvernamentala de la inceputul intreruperilor in furnizarea energiei electrice, relateaza AFP.

Ministrul a atribuit ultima pana masiva, care a avut loc la orele 03.20 GMT, unei defectiuni la hidrocentrala Guri (sud) care furnizeaza 80% din necesarul de energie electrica al tarii, "consecinta a pagubelor provocate de atacul terorist" de la 7 martie.

La inceputul lui martie, o uriasa pana electrica a blocat tara timp de o saptamana, urmata de alte intreruperi care au constrans guvernul sa introduca un plan de rationalizare in intreaga tara, cu exceptia Capitalei, Caracas.

Pana de curent din Venezuela face victime: 15 oameni au murit

Executivul a acuzat SUA si Opozitia ca au declansat de la distanta un atac "cibernetic" si "electromagnetic". Adversarii presedintelui socialist Nicolas Maduro estimeaza la randul lor ca recentele intreruperi de electricitate tin de intretinerea defectuoasa a infrastructurilor.

In noaptea de marti spre miercuri, Caracas si 20 din cele 23 de state au ramas din nou in intuneric, potrivit informatiilor difuzate pe retelele sociale.

Vezi si Maduro rationalizeaza curentul: Se inchid scolile si angajatii lucreaza doar pana la 14:00

Ministrul Comunicatiilor a mai anuntat ca rationalizarea va ramane in vigoare pana la sfarsitul lui aprilie si a indemnat populatia sa faca economie de energie electrica.

La Caracas, luminile s-au aprins treptat, in timp ce in unele regiuni din vestul tarii cunosc in continuare probleme de aprovizionare cu energie.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#curent electric Venezuela , #Venezuela
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Venezuela are din nou curent electric, dupa o noua pana masiva"