Marijuana, la un pas de a fi legalizata in Washington

Sambata, 13 Octombrie 2012, ora 15:36
3637 citiri
Marijuana, la un pas de a fi legalizata in Washington
Foto: Forbes

Americanii din statul Washington vor vota pe 6 noiembrie nu numai pentru presedintia tarii, ci si daca sunt de acord cu legalizarea marijuanei.

Sustinatorii proiectului spun ca decriminalizarea consumului de marijuana va aduce sute de milioane de dolari din taxe la bugetul statului.

Sansele ca proiectul de legalizare sa fie adoptat sunt foarte mari. Sustinatorii spun ca astfel nu vor mai avea loc mii de arestari in fiecare an, iar Washington va beneficia de sute de milioane de dolari pentru scoli, sanatate si serviciile publice esentiale.

Sunt foarte putini cei care se opun, in sprijinul legalizarii venind chiar si fosti ofiteri ai autoritatilor federale, cum ar fi fostul sef al FBI din Seattle.

"Consumul a fost incriminat, iar infractorii fac bani din asta. Banii ar putea sa mearga statului, pe care sa-i foloseasca in educatie. Pare o solutie in care toata lumea are de castigat si chiar ar fi bine ca Washingtonul sa devina teren de incercare in aceasta privinta", a declarat, pentru CBS, Brooke Thompson, o fosta profesoara care considera ca marijuana este inofensiva.

"Teren de incercare" este termenul cel mai potrivit, noteaza CBS. Washingtonul ar putea deveni un laborator in care sa se testeze relaxarea razboiului impotriva drogurilor, care a costat Statele Unite peste un trilion de dolari si care a dus la moartea a sute de mii e oameni in ultimii 40 de ani.

Consumul si comercializarea marijuanei se va face in anumite conditii. Afisarea si consumul in public vor fi interzise, nu vor exista puncte de vanzare langa scoli, parcuri sau biblioteci, iar angajatorii vor putea in continuare sa-i concedieze pe cei care ies pozitiv la teste. De asemenea, este cu desavarsire interzis consumul pentru cei sub 21 de ani.

Sustinatorii legalizarii afirma ca veniturile estimate din taxele aplicate pe comercializarea marijuanei vor fi de peste 1,9 miliarde dolari in urmatorii cinci ani. Statele Colorado si Oregon iau si ele in considerare o astfel de solutie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#marijuana legalizare Washington, #marijuana legala, #marijuana consum SUA , #Washington