Bradley Manning nu va deveni femeie in inchisoare

Joi, 22 August 2013, ora 23:48
1957 citiri
Bradley Manning nu va deveni femeie in inchisoare

Fostul soldat Bradley Manning, care a fost condamnat la 35 de ani de inchisoare pentru divulgarea de secrete de stat, in cazul Wikileaks, si care a anuntat isi doreste sa devina femeie, nu va putea beneficia de tratamentul hormonal in penitenciar.

Manning se afla in inchisoarea militara din Fort Leavenworth, Kansas, unde urmeaza sa isi petreaca cel putin sapte ani din cei 35, relateaza NBC News.

"Armata nu asigura terapie hormonala sau operatie de schimbare de sex pentru persoanele cu tulburare de identitate de gen", a spus purtatorul de cuvant al inchisorii, Kimberly Lewis.

Avocatul lui Manning, David Coombs, a declarat ca "spera" ca penitenciarul "sa faca lucrul corect" si sa furnizeze tratamentul hormonal pentru Manning.

"Daca Fort Leaveworth nu o face, atunci voi face tot ce imi sta in putinta sa ma asigur ca sunt fortati sa o faca", a precizat Coombs.

Acesta a mai precizat ca Manning nu a spus inca daca va face operatie de schimbare de sex cat timp se afla in inchisoare.

Soldatul Bradley Manning: De astazi sunt femeie - tratament cu hormoni in inchisoare?

Bradley Manning a declarat ca doreste sa fie femeie. Tanarul de 25 de ani a spus ca, de acum incolo, va fi cunoscut sub numele de Chealsea Manning. Fostul soldat a facut acest anunt, joi, intr-o declaratie publica scrisa.

Bradley Manning a fost condamnat la 35 de ani de inchisoare dupa ce a fost gasit vinovat de spionaj, frauda informatica, furt de informatii si nesupunere. El a recunoscut ca a trimis aproximativ 700.000 de documente diplomatice si militare gruparii Wikileaks.

Fostul soldat va trebui sa ispaseasca cel putin o treime din pedeapsa de 35 de ani de inchisoare pentru a putea fi eliberat conditionat, fiind arestat pe 27 mai 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Bradley Manning schimbare sex, #soldat Wikileaks schimbare sex, #tratament hormonal Bradley Manning , #Wikileaks