Franta nu vrea sa-i acorde azil lui Assange

Vineri, 03 Iulie 2015, ora 15:46
3150 citiri
Franta nu vrea sa-i acorde azil lui Assange
Foto: Hepta.ro

Franta a respins, vineri, o cerere de azil depusa de fondatorul WikiLeaks, australianul Julian Assange.

"Date fiind elementele juridice si situatia materiala a lui Assange, Franta nu poate da curs cererii sale", a anuntat Palatul Elysee intr-un comunicat, citat de AFP.

"Situatia lui Assange nu este de pericol imediat", a subliniat Presedintia franceza, amintind ca fondatorul Wikileaks "face obiectul unui mandat de arestare european".

Assange ridica semne de intrebare: Teroristii din Paris, protejati de serviciile secrete?

Intr-o scrisoare adresata la 2 iulie presedintelui francez Francois Hollande si publicata de cotidianul Le Monde, Julian Assange i-a solicitat Frantei sa-i "ofere protectia necesara impotriva - si exclusiv impotriva - persecutiilor politice la adresa sa".

Julian Assange este refugiat de trei ani de zile pe teritoriul ambasadei Ecuadorului la Londra: Quito i-a acordat azil, considerand ca diversele anchete si presiuni americane impotriva WikiLeaks justifica acordarea acestui statut.

Presedintele Frantei, spionat de americani: Obama si Kerry jura ca s-au potolit

Insa o alta procedura, pe care Assange o invoca exclusiv in cuvinte disimulate in cele sase pagini ale scrisorii sale deschise, este cea care il impiedica pe Assange sa iasa din ambasada pe teritoriul careia locuieste in prezent. Dupa plangeri depuse in Suedia de doua femei, care l-au acuzat de viol si agresiune sexuala, serviciile Procuraturii din Stockholm au cerut sa-l audieze in calitate de martor.

Assange accepta sa fie interogat la Londra - pune insa o conditie

Assange aminteste ca el nu a fost acuzat oficial de niciun delict sau crima si nu a fost pus sub urmarire penala. Cu toate acestea, el este vizat de un mandat de arestare pentru ca a parasit Suedia fara a raspunde la convocarile justitiei suedeze.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Franta azil Assange, #Julian Assange cerere azil Franta, #Assange azil Londra , #Wikileaks
Comentarii