Cine era ostaticul american ucis in Yemen

Duminica, 07 Decembrie 2014, ora 10:44
3344 citiri
Cine era ostaticul american ucis in Yemen
Foto: The Independent

Luke Somers, ostaticul american ucis in Yemen in timpul operatiunii de salvare, era un profesor si jurnalist nascut in Marea Britanie, el fiind tinut captiv timp de un an.

In varsta de 33 de ani, Somers s-a mutat in capitala yemenita Sanaa in luna februarie 2011, unde a mers in calitate de profesor, fara sa se astepte la o evolutie a carierei sale catre jurnalism, scrie International Business Times.

Se afla de doar doua saptamani in Yemen, cand a surprins o imagine a unui tanar protestatar transportat la spital pe brate de prietenii sai.

A inceput apoi sa lucreze ca jurnalist si fotograf pentru organizatia locala de stiri Yemen Times si sa colaboreze inclusiv cu Al Jazeera, dupa care a produs o serie de galerii foto dramatice din Yemen.

Ostaticul american din Yemen, ucis in timpul operatiunii de salvare

In luna septembrie 2013 a fost rapit langa un supermarket din Sanaa, fiind apoi vandut organizatiei al Qaida.

Cu o luna inainte de a fi rapit, a spus pentru BBC ca este inca in Yemen, chiar daca planuia sa plece din tara curand.

O inregistrare cu Somers cerand ajutor a fost difuzata joi, aparand alaturi de un membru al Qaida care ameninta ca il ucide pe ostaticul american, daca nu sunt indeplinite o serie de cereri nespecificate. In plus, rapitorii sai spuneau ca acesta "isi va cunoaste soarta inevitabila", daca cererile gruparii nu sunt indeplinite in decurs de trei zile.

FBI a informat familia Somers de esecul operatiunii de salvare, de la sfarsitul acestei saptamani. Familia sa a facut un apel, vineri, pentru eliberarea sa, iar potrivit declaratiilor membrilor de familie, americanii au mai avut tentative pentru a-l elibera pe Luke.

Casa Alba si Pentagonul au admis ca armata americana, impreuna cu fortele yemenite, au efectuat o operatiune de salvare a lui Somers si a altor ostatici tinuti de al Qaida in Yemen. Au fost eliberati mai multi ostatici, dar nu si Luke, care fusese intre timp mutat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Luke Somers ucis Yemen, #ostatic american ucis Yemen , #Yemen