Romani scapati din infern, de Paste: Inca 10 persoane evacuate din Yemen

Duminica, 12 Aprilie 2015, ora 22:16
3292 citiri
Romani scapati din infern, de Paste: Inca 10 persoane evacuate din Yemen
Foto: Organizatia Internationala pentru Migrati

Alti 10 cetateni romani si un membru de familie au fost evacuati, duminica, din Yemen, a informat, Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit sursei citate, este vorba despre un grup de 7 cetateni romani, evacuati din Yemen catre Khartoum (Sudan), cu un avion al Organizatiei Internationale pentru Migratie.

"Acesta este primul zbor din ultimele 4 zile, perioada in care toate cursele aeriene planificate de catre Organizatia Internationala pentru Migratie, impreuna cu Uniunea Europeana, in vederea evacuarii cetatenilor straini din Yemen, au fost anulate in absenta autorizatiei de survol din partea autoritatilor competente ale Republicii Yemen", precizeaza sursa citata.

MAE, prin intermediul misiunilor diplomatice romane la Abu Dhabi si Khartoum, a mentinut legatura permanenta cu autoritatile din zona, cu cei 7 cetateni romani, cu Organizatia Internationala pentru Migratie si a monitorizat intreaga deplasare a acestora pe traseul Yemen (Sana'a) - Khartoum, se mai arata in comunicat. Cetatenii romani au fost asistati de Organizatia Internationala pentru Migratie pentru indeplinirea formalitatilor de imbarcare la aeronava.

De asemenea, conform sursei citate, un alt grup de 4 persoane - trei cetateni romani si un membru de familie, cetatean yemenit - au fost evacuate in siguranta, pe cale terestra, din Taizz catre Arabia Saudita si pe tot parcursul traseului s-au aflat in legatura permanenta cu Ambasada Romaniei la Abu Dhabi.

"Ambasada Romaniei la Riad si Ambasada Romaniei la Khartoum ii vor prelua pe cetatenii romani si le vor asigura asistenta si protectia consulara necesara. MAE continua eforturile de evacuare in siguranta a cetatenilor romani aflati in Yemen si ramane in legatura permanenta atat cu acestia, cat si cu toate autoritatile competente din regiune. Evacuarile de astazi au fost posibile datorita eforturilor conjugate ale Celulei de criza activate de catre ministrul afacerilor externe si ale celor 4 misiuni diplomatice romane de la Abu Dhabi, Khartoum, Riad si Cairo", se mai arata in comunicat.

Pana in prezent au fost evacuati din Yemen, de la inceputul crizei, 35 cetateni romani si 4 membri de familie.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#romani evacuati Yemen Paste , #Yemen