Yemen, iadul pe pamant: SUA s-au saturat sa priveasca - Ce decizie a luat administratia Obama

Luni, 13 Aprilie 2015, ora 18:31
13965 citiri
Yemen, iadul pe pamant: SUA s-au saturat sa priveasca - Ce decizie a luat administratia Obama
Foto: Google Maps

Statele Unite si-au asumat un rol mai important in campania militara condusa de Arabia Saudita impotriva rebelilor siiti din Yemen, arata surse apropiate oficialilor americani.

Potrivit unor informatii obtinute de Wall Street Journal, fortele navale ale SUA au inmultit patrulele care incearca sa identifice transporturile clandestine de arme catre statul din Peninsula Araba.

Fox News mentioneaza ca liderii de la Washington cred ca Iranul sprijina rebelii siiti din Yemen, cunoscuti sub numele de houthi, carora le trimit ajutoare.

De curand, navele americane au oprit, in Marea Rosie, o fregata care avea arborat steagul statului Panama, din cauza suspiciunilor ca ar transporta armament. Dupa ce au facut controale amanuntite, fortele SUA s-au retras si au dat drumul ambarcatiunii, pentru ca nu au gasit nimic suspect la bord.

In Yemen, de doua saptamani si jumatate, au loc atacuri aeriene conduse de Arabia Saudita, tara sprijinita de Occident, impotriva rebelilor houthi. Insa rezultatele nu au aparut, asa ca Washingtonul a cerut Arabiei Saudite sa isi revizuiasca stategia, potrivit sursei citate.

Americanii au privit suficient la haosul din Yemen si trec la amenintari

Totusi, pentru secretarul de stat american John Kerry este limpede ca Iranul ii ajuta pe houthi: "Sunt dovezi ale livrarilor dinspre Iran. Sunt mai multe zboruri in fiecare saptamana dinspre Iran", a declarat recent oficialul SUA.

In aceste conditii, "Iranul trebuie sa recunoasca faptul ca SUA nu vor sta pe margine in vreme ce regiunea este destabilizata sau oamenii se angajeaza in razboi deschis de-a lungul granitelor internationale sau altor state", a avertizat seful diplomatiei americane. Cu toate acestea, Teheranul nu recunoaste ca ar fi implicat in conflictul din Yemen.

Sauditii il sustin pe presedintele Abd-Rabbu Mansour Hadi si motiveaza ca bombardeaza rebelii houthi intrucat acestia se fac vinovati de o lovitura de stat.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#SUA decizie razboi Yemen, #SUA razboi Yemen, #bombardamente Yemen, #conflict Yemen , #Yemen
Comentarii