Yemen: Politia se bate cu protestatarii

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 14:58
1141 citiri
Yemen: Politia se bate cu protestatarii

Autoritatile din Yemen au scos pe strazile Capitalei, miercuri, 2.000 de politisti, cu scopul de a pune punct protestelor antiprezidentiale.

Protestele sunt indreptate impotriva presedintelui Ali Abdullah Saleh, care si-a mentinut functia timp de 32 de ani si care este un aliat important al SUA in lupta impotriva Al-Qaeda, noteaza Sidney Morning Herald.

Politistii yemeniti, unii imbracati in civil, au tras in aer si au blocat mii de studenti de la Universitatea din Sanaa sa se alature altor mii de protestatari din Capitala, in a sasea zi de demonstratii.

Incurajati de schimbarile de regim din Tunisia si Egipt, yemenitii cer reforme politice si plecarea presedintelui Ali Abdullah Saleh. Ei se plang de saracie, somaj si coruptie, stiut fiind ca Yemen este o tara afectata de conflicte si saracie.

Confruntat cu protestele, Saleh s-a angajat sa nu caute realegerea la sfarsitul mandatului curent, in 2013, si nici sa-si lase fiul succesor. Demonstratiile sunt insa si impotriva fiului sau, Ahmed.

Guvernul lui Saleh, a carui influenta se extinde putin in afara Capitalei, se bazeaza pe aliante fragile cu triburile, si se lupta cu o rebeliune in nord si o miscare de secesiune in sud. In plus, rezervele de apa si petrol- principala sursa de venituri- se epuizeaza rapid.

UPDATE - Cel putin un protestatar a fost ucis de fortele de politie in ciocnirile din orasul Aden.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cât de puternică este armata israeliană?
Cât de puternică este armata israeliană?
Israelul a anunțat un răspuns la atacurile cu drone și rachete ale Iranului. Acesta ar putea duce la extinderea și intensificarea confruntărilor militare. Cât de pregătit este Israelul...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#Yemen, #proteste Yemen , #Yemen