Un roman, finalist la un concurs de inventii aeronautice cu tehnologie 3D

Marti, 17 Septembrie 2013, ora 16:15
2223 citiri
Un roman, finalist la un concurs de inventii aeronautice cu tehnologie 3D
Foto: GE

General Electric (GE) a anuntat, marti, cei zece finalisti ai competitiei internationale de proiectare pentru imprimare 3D a componentelor pentru motoare de avion, printre care se numara si un roman.

Proiectul inginerului Fidel Chirtes permite reducerea greutatii suportului pentru motoare de avioane cu pana la 80%, folosind tehnologia mentionata, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

"Intram intr-o noua era a productiei industriale, care exploateaza avantajele demonstrate ale comunitatilor deschise de inovare. Fabricatia aditiva permite GE ca, alaturi de comunitatea producatorilor, sa depaseasca granitele tehnologiei traditionale. Finalistii au demonstrat rezultatele care pot fi obtinute prin insusirea acestui model deschis, bazat pe colaborare", a declarat Mark Little, vicepresedinte senior si director tehnologic la Centrul de Cercetare Globala GE.

Lista completa a finalistilor este: Fidel Chirtes (Romania), Gyula Armin Fendrik si Mandli Peter (Ungaria), Thomas Johansson, Ph.D (Suedia), Sebastien Vavassori (Marea Britanie), Piotr Mikulski (Polonia), Nic Adams (Australia), M Arie Kurniawan (Indonezia), Andreas Anedda (Italia).

"Competitia GE a fost una dintre cele mai reusite competitii in ceea ce priveste numarul concurentilor, complexitatea tehnica a proiectelor inscrise si calitatea rezultatelor", a declarat Hardi Meybaum, CEO al GrabCAD.

"A fost o placere sa urmarim comunitatea in demersul ei de valorificare a avantajelor fabricatiei aditive intr-o aplicatie atat de complexa", a adaugat acesta.

Competitia de proiecte pentru imprimare 3D, lansata in luna iunie 2013, a atras un numar record de proiecte inscrise, prin platforma GrabCAD. Fiecare finalist al primei etape va primi 1.000 de dolari si va intra in etapa a doua a competitiei, cand proiectele lor pentru suportul de motor de avion vor fi fabricate folosind tehnici aditive si vor fi supuse testelor de rezistenta de catre GE.

Cea de-a doua etapa a competitiei va avea loc intre 17 septembrie si 15 noiembrie, iar primele opt proiecte vor fi recompensate dintr-un fond de premii de 20.000 de dolari.

GE este cel mai mare utilizator de tehnologii aditive pentru metale din lume si detine o unitate completa de fabricatie aditiva in Cincinnati, Ohio, precum si o echipa globala de 600 de ingineri in 21 de centre.

C.P.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#roman concurs inventie avioane imprimare 3D, #roman concurs GE avioane, #roman inventie motor avion, #roman concurs GE , #3D