Internetul 3G a ajuns si pe Everest

Vineri, 29 Octombrie 2010, ora 15:50
2036 citiri
Internetul 3G a ajuns si pe Everest
Foto: AFP

O firma de telecomunicatii a reusit sa duca Internetul pe acoperisul lumii, lansand primul serviciu 3G din Nepal. Lansarea a avut loc in tabara de baza a varfului Everest.

Noul serviciu vine in ajutorul a zeci de mii de alpinisti si turisti care ajung pe varf sau in regiunea Solukhumbu in fiecare an. Acestia erau nevoiti pana acum sa foloseasca telefoane prin satelit foarte costisitoare pentru a ramane in legatura cu familia deoarece in zona nu este infrastructura de telecomunicatii, informeaza Reuters.

"Aceasta realizare este la fel de mare ca si altitudinea deoarece Internetul de mare viteza 3G va aduce servicii de telecomunicatii mai rapide si mai ieftine pentru oamenii care traiesc in Valea Khumbu si alpinisti", a declarat Lars Nyberg, seful firmei TeliaSonera care detine 80% din proiect.

Reteaua Ncell a fost creata in urma unei colaborari dintre firma TeliaSonera, principala companie de telefonie mobila din Suedia si Finlanda, si investitori locali din Nepal.

Inaugurarea serviciului 3G din Nepal s-a facut cu un apel video dat de la 5.300 de metri altitudine, din tabara de baza a varfului Everest, locul din care pleaca expeditiile.

Serviciul ofera viteza mare de navigare, posibilitatea de a trimite clipuri video si e-mail-uri, dar le permite in acelasi timp cataratorilor sa isi sune familia si prietenii de acasa la un tarif mult mai mic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#Internet Everest, #3G Everest, #telecomunicatii Himalaya, #telecomunicatii Nepal, #telefon Everest , #3G