Ziare.com

Accesul la Internet, o problema de sex

de Ionela Samoila
Vineri, 11 Ianuarie 2013, ora 12:30

   

Accesul la Internet, o problema de sex
Desi tot mai multe persoane din tarile aflate in curs de dezvoltare au acces la Internet, mai putin de jumatate dintre acestea sunt femei, se arata intr-un raport intocmit cu participarea ONU.

2,4 miliarde de locuitori ai planetei au acces la Internet. In tarile aflate in curs de dezvoltare exista 1,4 miliarde de internauti, insa doar 600 de milioane dintre aceste persoane sunt de sex feminin.

Conform Le Soir, raportul, intitulat "Internetul si femeile" si publicat la inceputul unei conferinte desfasurate la Washington, atrage atentia ca numarul acestor femei ar trebui sa se dubleze in trei ani.

"Speram ca acest raport sa duca la initierea de actiuni care sa elimine inegalitatea dintre sexe privind numarul persoanelor care au acces la Internet", a declarat Melanne Verveer, ambasadoarea femeilor americane in strainatate. Aceasta a tinut sa adauge si ca faptul ca nu au acces la Internet "le impiedica pe femei sa-si dezvolte intregul potential, ceea ce reprezinta o pierdere pentru familiile lor, pentru comunitatile lor, deoarece nu vor mai avea o contributie sociala si economica importanta".

78% din populatia SUA are acces la Internet, precum si 97% din locuitorii Islandei, in timp ce in tari precum India sau Uganda, doar 11%, respectiv 13% din populatie are acces la mediul online.

In tarile aflate in curs de dezvoltare, femeile care au acces la Internet sunt cu 23% mai putin numeroase decat barbatii, iar aceasta diferenta ajunge la 45 de procente in Africa subsahariana.

Aparatorii drepturilor femeilor sustin ca factorii care duc la aceasta inegalitate sunt, pe de-o parte, costurile, iar pe de alta parte, faptul ca acestea sunt impiedicate sa aiba acces la Internet.

"Conform estimarilor noastre, dublarea numarului femeilor care au acces la Internet ar putea duce, in trei ani de zile, la cresteri intre 13 si 18 miliarde de dolari pentru PIB-ul din 144 de tari", se mai arata in raport.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1754 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bineinteles, Internetul este o chestie de sex! Depinde cu ce misti

mouse-ul! Sau daca ai ecran tactil...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor