Ce-si doresc tinerii adulti mai mult: o masina la cheie sau acces la Internet ?

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 11:52
1814 citiri
Ce-si doresc tinerii adulti mai mult: o masina la cheie sau acces la Internet ?
Foto:storageefect.seagate.com

Un nou studiu realizat de agentia Gartner releva faptul ca tinerii adulti din ziua de astazi se confrunta cu o schimbare a valorilor si a stilului de viata, astfel incat, pusi in fata alegerii achizitionarii unei masini sau a accesului la Internet, raspunsurile nu sunt deloc surprinzatoare.

Potrivit raportului, 46% dintre tineri cu varsta cuprinsa intre 18 si 24 de ani, intrebati la ce ar renunta mai degraba, la masina sau la Internet, au raspuns cu prima varianta, informeaza CNN.

Raspunsurile marcheaza nu numai o schimbare a valorilor si a stilului de viata fata de generatiile precedente, dar poate influenta si felul in care masinile vor fi conceptualizate in viitor.

"In anii '50 si '60, toata lumea voia sa-si ia permisul de conducere pentru ca asta ii elibera", declara Thilo Koslowski, autorul studiului Gartner.

"Astazi nu mai este cazul. Libertatea consta acum in a avea acces la continutul online, iar oamenii se intalnesc acum pe site-uri de socializare precum Facebook".

Studiul s-a desfasurat pe perioada unui deceniu si arata o noua paradigma a valorilor pentru noua generatie. Tinerii consumatori nu mai acorda atentie acum decat noilor tehnologii care ii pot ajuta in viata de zi cu zi. Tendinta a fost descoperita in Japonia, dar acum isi face loc si in Statele Unite.

Mai mult, cum producatorii de masini incearca sa atraga tinerii clienti, studiul arata ca industria auto trebuie sa invete mai mult de la dezvoltatorii de smartphone-uri.

"Telefonul nu inseamna numai sa dai telefoane. E o modalitate de a fi conectat, astazi. In acelasi fel, masinile vor trebui sa fie mai mult decat o forma de transport. E drept, intotdeauna vom avea nevoie de masina care sa ne transporte de colo, colo, insa functia ei pare sa se schimbe", a continuat Koslowski.

Schimbarea se vede si din faptul ca adolescentii petrec mai mult timp trimitand sms-uri decat sa-si viziteze prietenii. Iar timpul petrecut trimitand mesaje limiteaza timpul petrecut in masina.

Si producatorii auto nu au stat degeaba: Soferii pot controla sistemul de aer conditionat, sau verifica bateria masinii folosindu-si smartphone-ul, in cazul masinii electrice Nissan Leaf.

Noul concept futuristic al celor de la Toyota, modelul Fun-Vii, permite soferilor sa downloadeze informatii de pe telefonul mobil, si sa le afiseze pe masina.

"Mobilitatea este definita altfel, acum. Tinerii consumatori nu mai vor sa fie detinatori de masini, ci doar sa le foloseasca pe o perioada limitata. Pana in 2016, cei mai multi consumatori vor considera accesul la internet, din masina, un criteriu esential in achizitia unui automobil", conchide autorul studiului.

Cu toate acestea, producatorii auto vor trebui sa ia in considerare si statisticile autoritatilor privind accidentele cauzate de neatentia la volan.

Potrivit acestora, mai mult de 5.400 de oameni au decedat din cauza neatentiei la volan, dintre acestia aproape 1.000 murind din cauza folosirii telefonului mobil in timp ce conduceau.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#masini achizitii internet acces, #acces la internet masini, #tineri masini internet acces , #acces internet