Ziare.com

Decizie istorica: SUA abroga neutralitatea Netului, un principiu fondator al Internetului

Joi, 14 Decembrie 2017, ora 21:43

   

Decizie istorica: SUA abroga neutralitatea Netului, un principiu fondator al Internetului
Comisia Federala americana a Comunicatiilor (FCC) a pus capat, joi, prin vot, garantiei unui tratament egal al fluxurilor de date ale operatorilor.

Lucrul de care se temeau aparatorii neutralitatii Internetului s-a intamplat joi, cand FCC a pus capat - in Statele Unite - acestui principiu, relateaza Le Monde.

Acest principiu fondator al Internetului prevede ca toate continuturile postate online pe retele sa fie tratate in acelasi fel, fara discriminare.

El interzice, de exemplu, unui furnizor de acces la Internet (FAI) sa transporte fluxuri video provenind de la un serviciu mai rapid decat pe cele provenind de la altul.

El interzice, de asemenea, blocarea accesului la anumite site-uri sau la un anumit tip de continut.

Concret, sub imperiul neutralitatii Internetului, un FAI american nu avea dreptul sa-si puna consumatorii sa plateasca mai mult in schimbul unui acces mai rapid la YouTube sau la Netflix, de exemplu.

Accesuri diferentiate la Internet

Aparatorii neutralitatii Internetului se tem ca acest lucru poate sa insemne pentru navigatorii pe Internet acces diferentiat atat in privinta pretului vitezei, cat si a continutului - implicand un risc la adresa libertatii de exprimare.

Ei argumenteaza ca neutralitatea Internetului permite unor actori mici sa creasca, beneficiind de un acces egal celui al gigantilor, fara sa fie nevoiti sa plateasca sume exorbitante pentru a accede la "canale" performante.

Unii pretind inclusiv ca Google sau Netflix nu ar fi putut sa apara fara acest principiu.

Adversarii neutralitatii Internetului, reprezentati in general de operatorii telecomunicatiilor, subliniaza, in ceea ce-i priveste, ca infrastructura retelelor are un pret, cu atat mai mult cu cat acestea necesita sa fie modernizate in permanenta, pe masura ce utilizarea Internetului evolueaza, iar cererea creste, mai ales prin video.

In opinia lor, experimentarea unor noi oferte si punerea utilizatorilor sa plateasca mai mult pentru servicii de calitate mai mare le-ar permite sa-si asume aceste investitii si sa inoveze si mai mult.

Un opozant notoriu fata de neutralitatea Netului

In 2016, in timpul Administratiei Obama, aparatorii neutralitatii Internetului au sarbatorit o victorie istorica.

La finalul unei mari dezbateri pe aceasta tema in Statele Unite, FCC a decis ca Internetul american este un "bun public", la fel ca reteaua telefonica, si ca furnizorii de acces la Internet ar trebui sa fie supusi acelorasi reguli, inclusiv neutralitatea retelei.

Insa, la sosirea sa la Casa Alba, Donald Trump l-a numit la conducerea FCC pe un opozant notoriu al neutralitatii Internetului - Ajit Pai - un fost consilier al operatorului Verizon.

El a lucrat rapid si s-a ajuns ca azi, pe 14 decembrie 2017, sa asistam la sfarsitul acestui principiu in Statele Unite.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 8793 ori

» Ziare.com

Moroiul Dragnea

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

:)

:)))
hai ca e tare tipu' !:)))
dupa cum spuneam, asta trage Lumea Mare dupa el !

Potentialul de Dezvoltare, la acest Nivel, proaspat accesat de catre Civilizatie, este Colosal!

Daca ai la indemina un Potential care-ti permite sa faci 'UN PAS' pina pe Everest, tu ce faci?!, o iei la pas?!:))) Cre'ca nu!, o sa faci ca tipul asta, descatusezi Procedura 'UN PAS' !

Tipul asta nu numai ca e un 'Termen F', dar mai e si haios, pe deasupra! :)))

Glumetul asta permite Potentialului ( Colosal! ) sa Invadeze Lumea!

Cu aceasta Decizie, Trump a Descatusat Potentialul Colosal pe care Internetul il poarta ! Asta e o Decizie marca 'Termen F' !

Pe de alta parte, impresia mea e ca noile tehnologii deja exista ! Mai era nevoie doar de-o 'Decizie F' pentru ca ele sa aiba cale libera la Implementat !

 

"SUA abroga neutralitatea Netului"

Părerea mea e ca amerlocii nu au destul discernămant ca să priceapă cum vine treaba cu netul, și anume că e bazat pe conceptul de "open source",
așa că limitarea accesului la net pentru cei deja spălați pe creier, poate fi benefică.
Amerlocii nu sunt pregătiți pentru o adevărată libertate de circulație a informației.

Așa că trebuie văzută partea pozitivă din abrogarea "Net Neutrality".
Poate scăpam de cucarachas precum Vidanj, FH Prea-Nefericitul, Parpanghel, și restul droaiei de venetici ce au infestat z.c, după ce au fost repudiați de amerloci.

"Din bube, mucigaiuri si noroi..."

Caraghios, neutrule....

Dupa ce "amerlocii" au inventat internetul si, spre deosebire de alti "inventatori" de duzina, l-au pus pe picioare, "nu pricep cum e treaba cu intrnetul". Nu dezbat cu tine, doar ma amuz!

Hmm! Conducerea fascista din umbra si din Casa

Alba si Congresul SUA prin intermediul FCC au dat ultima lovitura libertatii de exprimare libera a cetateanului, libertate dealtfel garantata in Constitutia SUA.

Slugoii corporatiilor din ambele partide insa MAI ALES cei Republicani - care in cuvintele ilustrului profesor Noam Chomsky - sunt cea mai periculoasa organizatie din lume la ora actuala - au anihilat PRINCIPIUL FONDATOR al netului adica egalitatea fiecarei voci de pe net garantata de faptul ca nimeni nu este tratat cu 'prioritate' adica deferenta ci toti au statut egal.

Ce VA URMA sunt cresteri masive de pret la internet in SUA, CENZURA guvernalmentala/corporatista masiva implementata prin companiile de NET care vor avea autoritatea sa blocheze orice continut vrea muschii lor oricand nu le convine companiilor ce se spune acolo sau nu convine guvernului care slujeste zisele companii (care platesc alegerile 'alesilor').

Noapte buna, ultimul sa stinga lumina.

Bun venit la lovitura de gratie a corporatocratiei

/bilionarilor globale asupra populatiei SUA si populatiei lumii.

Internetul a inceput la darpa - cu fonduri de la guvern - si a ajutat la raspandirea democratiei in lume - acum DICTATORII din SUA s-au trezit si-au realizat ca puterea lor este in scadere peste tot deci trebuie sa puna dopul pe libertatea cetatenului care le strica lor planurile psih0pate de dominatie, genocid, etc.

In era energiei solare gratuite si a mass-productiei facute cu ROBOTI computerizati elitele SUA vor sa ne intoarca inapoi la 1800.

de ca mai surso newsro inventezi ?

De unde si pana unde "principiu fondator al Internetului"care a fost votat in 2016 de obama? Mai ametitilor, internetul, precum si gps-ul a fost un cadou [gratis] de la contribuitorii americani (asa se scrie neutrule). Nu vi-la construit onu si nici TelDrum. Ce va place sa va aflati in treaba, sa luati ce nu este al vostru, si faceti conferinte si sa leguiti! Dreptul inalienabil al omului la wifi, venit de la horia closca si crisan nu se exista deoarece mai tarziu, tudor vladimirescu a inventat internetul, mai ametitilor.
Obama, precum multi democrati si socialisti, nu creeaza nimic, doar acapareaza (redistribuie, dupa cum a zis Karl marx), si declara internetul "avut obstesc". Apoi ii pedepseste pe aia care au cheltuit infrastructura cu legi si regulamente... aduce a colectivizare fortata, nu-i asa?

 

@SulanPahar ti-asi da 50 de puncte de-asi putea-:)

Mi-ai placut;dar cine-o au cti o sa te-nteleaga....?!Inca in Romania este inpamantenita mentalitatea comunista,kolhozul si cooperativele inca zbarnaie in capul mioriticilor de balkanezi....Atata timp cat buzunarul propriu nu este lovit,romanul vea sa fie egal cu oricine.....drepturi de autor?Haide dom'le ne lasi...?!Investitii,costuri,riscuri..?Nu-i treaba romanului;el asteapta una si buna:-Sa i=ni se dea,da noi nu dam nimic inapoi....

Ha ha ha! SulanPahar: Esti propagandist platit sau

zici doar dupa ureche? Obama a formalizat doar ceeace era un principiu fondator al internetului cand in 2012 Comcast a incercat fara reusita EXACT ce au reusit astazi - adica anihilarea neutralitatii netului.

Ca rezultat internetul va fi ca si societatea neo-feudala fascista, site-urile de la guvern si corporatii vor fi pe banda RAPIDA, in timp ce vocile alternative si ale omului de rand vor fi cenzurate, puse la spatele coadei de pachete la routere.

Puterea de a incetini internetul si discrimina bazat pe continut este puterea de a CENZURA pur si simplu.

si tu,si abecedar aveti dreptate

consecinta abolirii neutralitatii va fi aparitia mai
multor interneturi,conectate sau nu,intre ele.
desigur,putem spera ca fenomenul sa ramina doar in sua,
in ue va fi greu de trecut o asemenea aiureala.
insa,ue e pe duca,asa ca,sa fim pregatiti...moral :)

Astazi am ras cu pofta....

...toti userii care se palng de "netul american" si asuprirea corporatista sunt agitatori PSD-isti recunoscuti adepti ai lui Putin, mare eliberator de sub jugul internetului liber, ca si chinezii, numai Kremlinul comanda...iar ei excuta...cu bucurie si mandrie...ca de aia sunt paltiti...sa planga dfe mila americanilor...

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor