Liber la Youtube pentru ...cateva minute

Duminica, 30 Decembrie 2012, ora 16:32
2521 citiri
Liber la Youtube pentru ...cateva minute

Restrictionarea accesului la Youtube, impusa in Pakistan dupa difuzarea unui filmulet ofensator la adresa islamului, a fost ridicata sambata aceasta, dar numai pentru cateva minute, intrucat s-a descoperit ca materialul controversat nu fusese scos de pe site.

Pakistanul a blocat, pe 17 septembrie, accesul la site-ul de continut video detinut de Google, dupa ce un scurtmetraj ce ridiculizeaza islamismul si pe profetul Mohamed a starnit numeroase proteste in statele musulmane, scrie New York Times.

Atunci, guvernul pakistenez a impus companiilor de telecomunicatii din tara sa restrictioneze accesul la Youtube, din cauza filmuletului blasfemitor realizat in Statele Unite. Restrictia a fost considerata o masura de cenzura, iar 25 de milioane de utilizatori de Internet din Pakistan s-au plans in ultimele luni de aceasta masura.

Astfel, sambata aceasta, Autoritatea pakistaneza de Telecomunicatii a anuntat ca Youtube poate fi din nou accesat din Pakistan. Restrictia a fost din nou impusa, in dupa amiaza aceleiasi zile, dupa ce o televiziune pakistaneza a anuntat ca filmuletul anti-islam poate fi in continuare accesat din tara.

La scurt timp dupa difuzarea informatiei, Raja Pervez Ashraf, ministrul pakistanez de Interne, a impus blocarea accesului la Youtube de catre utilizatorii din Pakistan.

Filmuletul care a starnit critici din partea comunitatilor islamice, "Inocenta musulmanilor", este o parodie la adresa vietii profetului Mohamed si a credintelor islamice. Acesta a fost interzis pe toate canalele Youtube, dar este in continuare redifuzat de diversi utilizatori, pe diverse alte canale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#acces Youtube restrictionat Pakistan, #ridicare restrictie Youtube Pakistan, #inocenta musulmanilor Pakistan Youtube , #acces internet