Romania, la coada clasamentului UE privind accesul la Internet

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 23:04
5106 citiri
Romania, la coada clasamentului UE privind accesul la Internet

Internetul este un lucru indispensabil pentru multi dintre noi. Insa multi din cetatenii tarilor din Uniunea Europeana (UE) nu au avut nici macar o data contact cu mediul online, iar cel mai mare procent a fost inregistrat in Romania.

Aproape trei sferturi din populatia UE are acces la Internet, spre deosebire de anul 2006, cand doar jumatate dintre locuitorii europeni aveau dotarile necesare pentru a naviga online, se arata intr-un studiu recent al Eurostat.

Romania este pe primul loc in privinta numarului de persoane care nu au avut niciodata contact cu Internetul. 54% din populatia Romaniei cu varste cuprinse intre 16 si 74 de ani nu au folosit niciodata un calculator.

In acest clasament, tara noastra este urmata de Bulgaria (46%), Grecia (45%), Cipru si Portugalia (ambele cu 41%), iar cel mai mic procent a fost inregistrat in Suedia (5%).

La nivelul UE, numarul celor care nu au utilizat nici macar o data Internetul a scazut in acest an de la 42%, la 24%.

Accesul la Internet a crescut in perioada 2006-2011, insa inca exista diferente semnificative intre tarile UE. Cel mai bine la acest capitol sta Olanda (94% din populatie are acces la Internet), fiind urmata de Luxemburg si Suedia (91%).

La sfarsitul clasamentului se afla Grecia (50%), Romania (47%) si Bulgaria (45%).

Conexiunile de mare viteza au contribuit la cresterea mediului online, iar cele mai dezvoltate tari in aceasta privinta sunt Suedia (86%), Danemarca (84%), Olanda si Marea Britanie (ambele cu 83%).

Tara noastra are cele mai putine conexiuni de mare viteza (31%), fiind urmata de Bulgaria (40%) si Grecia (45%).

Comertul online este cel mai dezvoltat in Marea Britanie, Danemarca, Suedia si Germania, populatia acestor tari care cumpara regulat de site-uri fiind cuprinsa intre 82% si 75%, media europeana fiind de 58%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#acces internet, #Internet Romania, #acces Internet Romania, #studiu Internet UE , #acces internet