Apple Watch vs Android Wear. Ce ar trebui sa alegi?

Sambata, 13 Septembrie 2014, ora 20:40
6205 citiri
Apple Watch vs Android Wear. Ce ar trebui sa alegi?
Foto: CNN

Dupa ce Google a creat Android Wear, un smartwatch care s-a bucurat de un real succes, Apple nu s-a lasat mai prejos si a lansat, pe 9 septembrie, pe langa cea de a sasea generatie de iPhone, in doua versiuni, 6 si 6 Plus, si un produs dintr-o categorie noua de gadgeturi, un ceas inteligent denumit Apple Watch.

Asadar, intre cele doua companii va continua sa existe o concurenta stransa, iar The Verge a realizat o comparatie intre cele doua dispozitive, pentru ca alegerea unui smartwatch sa devina mai putin dificila.

Afisarea orei

In cazul produsului Apple, ecranul dispozitivului ramane stins daca nu este privit de catre utilizator. Se va aprinde in momentul in care incheietura mainii se misca, oferind purtatorului informatia necesara, in acest mod economisind si baterie.

In cazul Android Watch, exista ceasuri unde ecranul ramane in permanenta aprins. Dar, exista si modele prin care se ofera posibilitatea la fel ca la Apple, ca ora sa se arate in momentul in care utilizatorul priveste ecranul.

Notificarile

Fiind un dispozitiv care functioneaza conectat la iPhone, toate notificarile primite pe telefonul mobil vor aparea pe ecran. De asemenea, dispozitivul permite utilizatorului sa raspunda la mesaje sau sa efectueze diverse actiuni, precum acceptarea unei cereri de prietenie primite pe Facebook.

In cazul ceasului inteligent al celor de la Google, notifcarile ocupa o mare parte din interfata. Si dispozitivul Apple Wear ofera posibilitatea de a le vedea, de a le respinge sau de a realiza diverse actiuni.

Informatii rapide

In partea de jos a dispozitivului Apple, apare o sectiune denumita "Glances". Aceasta reprezinta de fapt o serie de carti care prezinta informatiile de care utilizatorul ar putea fi interesat, precum starea vremii sau evenimentele importante din calendar.

Google a fost dintotdeauna foarte capabil, iar abilitatea sa de a prezice si de a evidentia informatiile de care este posibil sa fii interesat este pronuntata in cazul dispozitivului Android Wear. Pe masura ce notificarile primite sunt trecute in revista, cartile de Google vor aparea brusc pentru a ajuta.

Sanatate si Fitness

Ceasul celor de la Apple monitorizeaza ritmul cardiac si starea de sanatate a utilizatorului si se va baza pe iPhone pentru localizarea GPS. De asemenea, prezinta si doua aplicatii separate: Activity si Workout prin care este urmarita activitatea purtatorului, acasta fiind chiar incurajat sa faca miscare.

Lansarile Apple: Ceasul atotstiutor si sistemul de plata Apple Pay, prin iPhone 6

Ceasurile Android Wear pot urmari activitatea utilizatorul si de asemenea ii pot monitoriza ritmul cardiac.

Aplicatiile

Dezvoltatorii isi pot crea propriile aplicatii Apple Watch. Nu se stie cu exactitate cum vor arata acestea sau ce vor fi capabile sa faca, dar este usor de imaginat ca dezvoltatorii vor incepe crearea unor noi instrumente. Momentan, se cunoaste faptul ca aplicatia Twitter iti permite sa postezi prin intermediul dispozitivului din jurul incheieturii mainii.

Potrivit celor de la Google, exista deja mii de aplicatii care sustin dispozitivul Android Wear. De exemplu, Facebook Messanger poate fi accesat direct de pe ceas, iar raspunsurile pot fi dictate.

Stilul

Apple Watch seamana cu ceasurile Android Wear. Diferenta consta in materialele premium folosite, cei de la Apple utilizand aluminiu si aur, iar produsul final este incotenstabil mai frumos. De asemenea, dispozitivul va fi oferit in doua dimensiuni si poate avea diverse culori.

In cazul celor de la Google, utilizatorii au de unde alege. Exista ceasuri cu forma rotunda sau ceasuri patrate, ceasuri cu un aspect mai putin placut sau ceasuri dragute.

Bateria

La evenimentul de lansare, cei de la Apple nu au oferit nicio informatie cu privirea la rezistenta bateriei.

In cazul dispozitivelor Android Wear, bateria are nevoie de imbunatatiri, ea rezistand o singura zi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#Apple Watch lansare dispozitiv, #comparatie ceasuri inteligente, #Android Wear comparatie Apple Watch , #android