Cat de vulnerabil este sistemul Android

Vineri, 05 Iulie 2013, ora 08:23
2824 citiri
Cat de vulnerabil este sistemul Android
Foto: Arhiva

O problema care poate da acces neingradit la datele din aproape orice smartphone care foloseste sistemul Android a fost identificata de firma de cercetare in securitate BlueBox.

Punctul slab al sistemului de operare se regaseste in toate versiunile Android lansate din 2009 incoace si le poate permite atacatorilor sa faca orice cu smartphone-ul unei persoane, inclusiv sa sustraga date, sa intercepteze convorbiri sau sa trimite mesaje nedorite.

Aplicatiile pentru Android, vulnerabile in fata hackerilor

Reprezentantii Google nu au comentat pana acum informatia facuta publica de BlueBox, transmite BBC.

Vulnerabilitatea apare din cauza modului in care sistemul Android gestioneaza verificarea programelor instalate pe telefon, pentru a se asigura ca acestea sunt originale.

Cei de la BlueBox au descoperit o metoda prin care sistemul Android poate fi "pacalit", astfel incat codurile aplicatiilor sa fie modificate fara ca sistemul de operare sa identifice asta.

Virusii pentru Android ar putea atinge numarul de un milion in 2013

Punctul vulnerabil al Androidului de la Google va fi dezbatut pe larg in conferinta hackerilor Black Hat, ce va avea loc in luna august.

Momentan, defectul care face ca sistemul Android sa fie vulnerabil ramane doar la nivelul de dezbatere, intrucat nu se stie daca acesta a fost exploatat pana acum de hackeri pentru furturi de date sau interceptari ilegale.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#Android problema vulnerabil, #vulnerabilitate sistem Android, #Android atacat hackeri , #android