Cum a scapat un sofer de amenda datorita unei aplicatii Android

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 20:39
3810 citiri
Cum a scapat un sofer de amenda datorita unei aplicatii Android

V-ar putea ajuta o aplicatie instalata pe telefonul vostru cu Android sa scapati de o amenda abuziva cu care va pedepseste un politist care a "uitat" sa calibreze radarul? Probabil ca da, dar nu putem baga mana in foc pentru acest lucru, pentru Politia Romana.

Un american, insa, povesteste cum a reusit sa demonstreze in instanta (vorbim despre justitia din SUA, atentie) ca politistul care l-a amendat a gresit si, voit sau nu, i-a dublat omului, in procesul verbal, viteza cu care ar fi circulat.

Ghinionul politistului a fost ca soferul nevinovat avea activat pe telefonul sau cu Android, aplicatia "My Tracks" de la Google. Cazul este o premiera in justitia americana, in sensul ca tehnologia de pe un telefon mobil poate convinge un judecator de nevinovatia unui om. Povestea soferului salvat de tehnologia moderna a fost scrisa chiar de el.

Politist vs. Google

In 2010, un sofer din Statele Unite a fost tras pe dreapta de un politist de la circulatie. Omului i s-a dat o amenda pentru ca ar fi circulat cu viteza de 40 mile/ora (64 km/ora). Soferul circula, de fapt, cu doar 20 mile/ora (32 km/ora).

Cum ar fi putut insa sa demonstreze acest lucru? Pentru ca, povesteste el, nu avusese niciodata amenzi contraventionale, s-a ambitionat si a inceput sa caute dovezi care sa-i vina in ajutor. Iar cel care i-a intins o mana decisiva a fost chiar... telefonul sau cu Android - Motorola Droid, pe care instalase, inainte de incidentul cu politistul, aplicatia My Tracks, de la Google.

Citeste mai multe despre Cum a scapat un sofer de amenda datorita unei aplicatii Android pe Hit.ro.

Google Chat: aplicația care va permite comunicarea între Slack și Microsoft Teams
Google Chat: aplicația care va permite comunicarea între Slack și Microsoft Teams
Google a anunțat integrarea unor noi funcții utile pe aplicația Google Chat. Practic, noua actualizare le va permite utilizatorilor să comunice între Slack și Teams fără să fie nevoiți...
Google Maps vrea să îi convingă pe șoferi să nu mai folosească atât de mult mașina. Noile funcții adăugate
Google Maps vrea să îi convingă pe șoferi să nu mai folosească atât de mult mașina. Noile funcții adăugate
Google Maps introduce o nouă funcționalitate menită să încurajeze utilizatorii să opteze pentru alternative mai ecologice la călătoriile cu automobilul, cum ar fi transportul în comun sau...
#aplicatie android pentur viteza, #aplicatii gps, #Google , #android