Gigantul chinez Huawei vrea sa cumpere patentul pentru Android

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 20:04
1835 citiri
Gigantul chinez Huawei vrea sa cumpere patentul pentru Android
Foto: gadgetfolder.com

Gigantul chinez din telecom, Huawei, a confirmat ca se afla in negocieri cu Microsoft pentru a cumpara dreptul de folosire al sistemului de operare Android.

Microsoft pretinde ca folosirea sistemului de operare Google Android incalca dreptul de proprietate intelectuala, convingand deja Samsung, HTC si altii sa plateasca taxa de brevet, informeaza BBC.

Directorul de marketing al Huawei, Victor Xu, a confirma ca discutiile sunt "in progres".

De asemenea, a dezvaluit ca firma pe care o reprezinta planuieste sa deschida un centru Huawei in Londra.

Huawei a ales Marea Britanie ca punct de lansare pentru produsele sale smartphone si tablete de computere.

Firma din Shenzen sustine ca planurile sale previd extinderea in Statele Unite, Japonia si India in anul urmator, si apoi alte parti ale lumii in 2013.

"Pentru urmatorii trei ani dorim sa ajungem intre primii cinci producatori de telefoane smart, si in primii trei in urmatorii cinci ani", a declarat Victor Xu.

"Avem planuri foarte agresive pentru piata", a continuat acesta.

Lansarea dispozitivului de telefonie mobila ar putea aduce Huawei intr-un conflict cu Microsoft. Compania din Statele Unite pretinde ca Huawei, care foloseste Android pentru produsele sale, exploateaza cateva din inovatiile sale. Directorul de marketing al chinezilor crede insa ca firma sa se poate apara.

"Respectam intotdeauna proprietatea intelectuala ale companiilor cheie pentru noi", a afirmat Victor Xu. "In acest moment detinem mai mult de 65.000 de drepturi de utilizare si avem suficiente instrumente sa ne protejam interesele".

Cei de la Microsoft au spus ca nu vor comenta situatia "discutiilor confidentiale despre licentiere".

Huawei si-a construit portofoliul de licente pe masura ce a devenit al doilea mare furnizor de retele si produse telecom.

Produsele sale sunt folosite in 140 de tari si multi analisti cred ca e o chestiune de timp pana cand chinezii vor cumpara producatorul de telefoane Sony Ericsson.

Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Majorarea pensiilor de la 1 septembrie, după recalculare, deja pune presiune pe bugetul de stat.Și salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 iulie la 3.700 de lei brut. Însă...
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
#Huawei licenta Android, #smartphone Huawei, #google android smartphone , #android