Unul din zece copii are smartphone pana sa implineasca 6-7 ani - Studiu

Joi, 15 August 2013, ora 21:51
2105 citiri
Unul din zece copii are smartphone pana sa implineasca 6-7 ani - Studiu

In Romania, parintii le cumpara copiilor telefoane mobile sofisticate de la varste fragede, de 6-7 ani, expunandu-i in mod inconstient la riscuri majore.

Acestea sunt principalele concluzii ale unui studiu realizat de Bitdefender pe mai mult de 2.000 de parinti din Statele Unite ale Americii, Romania, Spania, Franta, Germania, Brazilia, Portugalia, Italia si Rusia.

Studiul arata ca cei mai multi parinti cumpara un dispozitiv cu Android pentru copiii lor cand acestia au intre 10 si 12 ani. Totusi, un numar din ce in ce mai mare de copii romani de 6 pana la 9 ani, care de-abia invata sa citeasca, detin un smartphone. Astfel, doi din zece copii primesc un telefon cu Android inainte de 12 ani, iar unul din zece, la 6 sau 7 ani.

Specialistii Bitdefender avertizeaza ca, in acest mod, parintii ii expun pe copii escrocheriilor, hartuirii, fraudelor si virusilor informatici.

"Astazi, copiii sunt fara indoiala mult mai priceputi decat erau parintii lor cand vine vorba de tehnologie, dar nu ne putem astepta sa fie pe deplin constienti de pericolele la care se expun folosind telefoane mobile de ultima generatie.

Criminalii informatici stiu ca este mult mai probabil ca un copil sa cada in capcana jocurilor, a actualizarilor false, a fraudelor prin SMS sau a altor tipuri de amenintari. Iar pentru ca tot mai multi copii folosesc smartphone-uri, escrocii vor cauta sa exploateze acest lucru intr-un mod din ce in ce mai agresiv", a declarat Catalin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

In aceste conditii, se recomanda folosirea unei solutii de control parental. Programul blocheaza continutul nepotrivit, SMS-urile si apelurile periculoase si restrictioneaza accesul la Internet intre anumite ore sau pe anumite pagini, ajutand parintii sa monitorizeze activitatea copiilor online.

De asemenea, localizarea prin GPS le permite parintilor sa vada unde se afla copiii lor cu ajutorul unei harti interactive.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#copii romani Android, #riscuri telefoane Android copii, #program Bitdefender control parental , #android